Life Kováts Olivér 2023. 06. 14.

Mindent a családért: a saját temetését is megrendezte egy férfi

Sajátos, kissé morbid módját választotta annak egy belga családapa, hogy újra összehozza a családját. A férfira végül nem rágtak be a rokonai, meglepő eredménye lett a megrendezett halálnak.

Eljátszotta a saját halálát egy belga TikTok-tartalomgyártó: a 45 éves David Baerten össze akarta hozni a családját, ezért úgy döntött, feleségével és gyermekeivel összefogva leckézteti meg a távolabbi rokonait a kapcsolattartás fontosságáról – számolt be a bizarr, de tanulságos történetről a Daily Mail.

Baerten lánya még a férfi követőit is átverte a közösségi médiában, ahol egy gyászos hangulatú posztban emlékezett meg édesapja „haláláról”. „Nyugodj békében, apu! Örökké rád fogok gondolni” – írta a bejegyzésében. „Miért ilyen igazságtalan az élet? Miért pont te? Nagyapa lettél volna, még az egész élet előtted állt. Szeretlek, szeretünk téged! Sohasem felejtünk el.”

A múlt hétvégén Liège közelében került sor a gyászszertartásra, amire valamivel később helikopteren érkezett meg Baerten is – a megjelent gyászolók legnagyobb megdöbbenésére. A több mint 160 ezer követővel rendelkező tiktokker váratlan belépője után a rokonok sírva borultak a nyakába:

@el.tiktokeur2 Tu nous a eu je te le jure j etais en pleure moi et apres j ai eu le choc poto on t aime beaucoup ❤️@Ragnar_le_fou @Leclercq Philippe #fyp #pourtoii #fypシ ♬ son original - Thomas faut

Ugyanakkor a morbid tréfát nem úszta meg következmények nélkül a belga férfi, akinek a megmozdulása komoly visszhangot váltott ki, egyesek azt kifejezetten „szánalmasnak” tartották. Pedig valóban csak azt szerette volna elérni, hogy összehozza a családját. „Gyakran fáj, amit a családomban látok” – idézi a szavait a Times. „Soha nem hívnak meg semmire, senki nem lát engem. Eltávolodtunk egymástól, és ezért úgy éreztem, nem értékelnek.”

Ezért akartam nekik egy életre szóló leckét adni, megmutatva nekik, nem szabad megvárni, amíg meghal, hogy találkozzunk valakivel

– tette hozzá Baerten, aki a saját csatornáján egyelőre nem posztolt a temetés kifejletéről, csupán a jelenlévők által közzétett felvételekből állt össze, mi is történt.

@el.tiktokeur2 Tu nous as eu on t aime mon ami on est content que tu es parmis nous ❤️❤️#pourtoii #fyp #fypシ @Ragnar_le_fou ♬ son original - Thomas faut

A Timesnak nyilatkozva viszont elárulta, hogy a szertartáson a családja fele jelent meg, de azóta már a többi rokon is megkereste őt. „Ez bizonyítja, ki törődik velem igazán. Azok, akik nem jöttek el, felvették velem a kapcsolatot, hogy találkozzunk” – vonta le a következtetést az akciója kapcsán, kijelentve, hogy „bizonyos értelemben” ő nyert.

Nem először fordul elő, hogy valaki megrendezi a saját halálát: hónapokkal ezelőtt egy brazil férfi tett így, pusztán kíváncsiságból, hogy megtudja, az ismerősei közül kik azok, akik ott lennének a temetésen. Mint azt korábban megírtuk, az ő története már nem végződött hepienddel.

Forrás: Daily Mail, The Times
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Getty Images