Life Támogatott tartalom 2023. 06. 15.

Komoly áldozatot követelhet ez a betegség, ha nem figyelsz

Dénes nem volt könnyű helyzetben. Évek óta vadászott a ritkábbnál ritkább órákra, gyűjtötte őket. Egy nap azonban beütött a balszerencse, és kénytelen volt megválni az egyik legféltettebb kincsétől.

A diszpécserként dolgozó férfi számára nagyon értékes az idő. Mindig beosztotta az idejét, hogy minél több órakiállításra és aukcióra tudjon eljutni. Sokszor személyesen is találkozott más gyűjtőkkel munka után, hogy megmutassák egymásnak a kincseiket. A napi 8 órányi ülőmunka azonban megtette a hatását. Dénes nem ismerte a betegség jeleit, azt sem tudta, hogy ebből komoly baj lehet.

Így jelentkezett az aranyér

Egy alkalommal a nagyvécézéskor pecsételő vérzés jelent meg a WC-papíron. Ő úgy volt vele, hogy biztos túlságosan durván végezte el a műveletet. Felsérthetett valamit, és az normális dolog, ha olyankor vérzik egy picit ott a végbéltájékon. Az aranyér azonban nem csak ezzel hívta fel magára a figyelmet. Dénes sokszor érzett székeléskor éles fájdalmat a végbélnyílásánál. Mindig sietve akart túllenni a dolgon, de a folyamatos székrekedése minden alkalommal nagy erőlködésbe torkollt. Nem ivott elég vizet, ezért a legtöbbször kőkemény volt a széklete, ami szintén nem javított a helyzeten. A szúró érzés persze utána idővel elmúlt, de kezdett rémálommá válni számára a nagyvécézés.

Komoly áldozatot követelhet ez a betegség, ha nem figyelsz

Aztán jött az az időszak, amit úgy hívnak, hogy „vihar előtti csend”. Az aranyér mintha rövid időre elmúlt volna, és a fájdalom is alábbhagyott. Aztán az aranyér hirtelen begyulladt és kemény dudorrá változott. Jól tapinthatóvá vált a végbélnyíláson kívül. Dénes azt vette észre, hogy az ülés már nem csak a mellékhelyiségben volt kellemetlen. Munka közben is úgy érezte, mintha valamilyen kemény, szúrós tárgyon ülne. A begyulladt aranyér számtalan problémát okozott. A vérzés folyton megjelent a WC-papíron, ami természetesen nagyon megijesztette őt. A kellemetlen székelések miatt pedig már nem mert kiadós étkezéseket csapni. Megkísérelte házi módszerekkel enyhíteni a fájdalmát. Gyakran üldögélt egy kád vízben, és a cukros üdítők helyett inkább vízzel oltotta a szomját. Bár ezek a megoldások ideig-óráig enyhítették a fájdalmat, nem halogathatta tovább az orvos felkeresését.

Jött az orvos

Dénes úgy döntött, hogy felkeres egy jó nevű proktológust. Szerda délután már nem a kávézóban üldögélt az óráit nézegetve, hanem több sorstársával arra várt, hogy az orvosnál sorra kerüljön. A férfi természetesen előtte már napokon, heteken keresztül bújta a netet, kereste, mit lehetne csinálni. Nem is volt meglepetés, amikor a magándoki elárulta neki, hogy ezt már csak műteni lehet, mivel olyan nagy, hogy nem fog magától visszahúzódni. Dénes nem akart kölcsönkérni vagy hitelt felvenni, ám minden pénzét a gyűjteményébe fektette. Miután az orvostól hazament, órákon keresztül nézegette a kollekciót. Nem tudta eldönteni, melyik karóráját adja el, hogy ki tudja fizetni a műtétet és a kezelést. Végül nagy szerencséje volt. Egy 1990-99 között gyártott Zeno-Watch Basel AS 2063 típusú karórára esett a választása, amit egy licitoldalon sikerült eladnia 730 euróért, vagyis átszámítva közel 280 ezer forintért.

Komoly áldozatot követelhet ez a betegség, ha nem figyelsz

A műtéttel és az azt követő, kellemesnek aligha mondható kezelésekkel végül sikerült viszonylag olcsón leküzdenie az aranyeret. Ezután azonban Dénes megfogadta, hogy változtatni fog az életmódján.

Az orvosa tanácsára heti rendszerességgel kezdett sportolni. Az úszást kombinálta a futással, éppen a kedve szerint. Elhagyta az egészségtelen, szénhidrátban gazdag ételeket. Jelentősen lecsökkentette a csokoládé, a chips, valamint a kóla mennyiségét az étrendjében, és inkább rostokban gazdag ételeket, illetve gyümölcsöket, zöldségeket iktatott be. Dénes ma már egészséges, és nem fél attól, ha hívja a természet. Soha többé nem akar visszakerülni abba a helyzetbe, ami az utóbbi fél évben annyi kínt okozott neki.

Hirdetés

Telitalálat aranyér ellen!

 

Az aranyér első tüneteinek – viszketés a végbéltájon, székelés közbeni fájdalom, esetleg vérzés – jelentkezésekor segíthet a micellákba csomagolt hialuronsavat és gyógynövényi kivonatokat tartalmazó Proktis-M termékcsalád. A hialuronsav kiemelkedő hidratálóképessége igazolt, ami felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást, sebgyógyulást. A Proktis-M kúp a belső, míg a Proktis-M plus kenőcs a külső, fájdalommal és gyulladással járó aranyeres panaszok enyhítésére használható, a tünetektől függően akár kombinálva is.

 

Ragadozónak születtél? Akkor jobb, ha erre odafigyelsz!

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

www.proktis.hu

Forrás: First Class
Kép(ek) forrása: Pixabay.com