Life Fehér Patrik 2023. 06. 26.

Ryan Reynolds beszáll a Forma-1-be

A hollywoodi sztár a foci után a Forma-1-ben is érdekeltté vált, az Alpine csapatának résztulajdonosa lett több hírességgel együtt.

Június 26-án a reggeli órákban érdekes bejelentés kavarta fel a Forma-1 állóvizét:

200 millió eurós (73,9 milliárd forintos) befektetés érkezett az Alpine csapatához egy befektetőcsoporttól, melyben többek között Ryan Reynolds is érdekelt.

Az Alpine-ba belépők több kisebb csoportból (Otro Capital, RedBird Capital Partners, Maximum Effort Investments) álltak össze, pénzükért cserébe pedig 24 százalékos részesedést szereztek a francia Forma-1-es csapatból, melynek így értékét 900 millió euróra (332 milliárd forintra) teszi a többségi tulajdonos Renault Group.

Kép: Clive Mason/Getty Images

Kép: Clive Mason/Getty Images

A csoportnak, melynek tagja a már említett Reynolds-on kívül Michael B. Jordan és Rob McElhenney színészek is, számos sportérdekeltséggel rendelkeznek már. Többek között a Dallas Cowboys NFL-csapattal és a francia első osztályban szereplő Touluse FC-vel is kapcsolatban állnak, de a médiában a legtöbbet az angol ötödosztályú Wrexham AFC megvásárlása kapcsán hallhattunk róluk, egész pontosan Reynoldsról és McElhenney-ről.

Az angol fociklubot sikerült viszonylag hamar felvirágoztatni a színészek vezetésével, ebben a szezonban sikerült kiharcolniuk a feljutást az angol negyedosztályba. A javulás az Alpine-ra is ráférne, a 2023-as Forma-1-es szezonban a konstruktőri bajnokság ötödik helyen áll az istálló.

Forrás: F1.com
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Christopher Furlong/Getty Images