Life Fehér Patrik 2023. 06. 28.

Meglepődsz, mennyibe kerül egy sör a Balaton Soundon

Készítsd fel a pénztárcádat, ha az idén a Balaton Soundra látogatsz, mutatjuk, mennyiért ehetsz és ihatsz a fesztivál területén.

Mostantól hivatalosan is beindult a nagy fesztiválszezon, június 28-én elkezdődött a Balaton Sound 2023-es kiadása. A kezdetek óta Zamárdi szabadstrandján megrendezett elektronikus zenei fesztiválra évről évre rengeteg külföldi bulizó érkezik, ez pedig mindig is meglátszott az árazáson.

A fesztivál területére alkoholos italt nem lehet bevinni, így a szórakozás ezen válfaját választók egyetlen legális lehetősége az, ha bent megveszik az italokat. Az árak emelkedtek az elmúlt évekhez képest, nézzük is, mit jelent ez a gyakorlatban!

Ez még egy 2022-es itallap...

Ez még egy 2022-es itallap…

...ez pedig már a 2023-as árlista

…ez pedig már a 2023-as árlista

Immár jó ideje, hogy a Balaton Sound – és minden más fesztivál – standjai egységes italárakat használnak, a pultok nem versenyeznek egymással a vevőkért. Az idei évre a Heineken képében visszatért az ikonikus névadó szponzor a Balaton Soundra, természetesen az itallapra is felkerült az idén 150 éves sör. A folyékony kenyérből egy korsónyi legalább 1890 forintba kerül, az ugrálást, táncolást jobban bíró dobozos verzióért 100 forinttal többet kérnek. Kézműves sört is ihatunk ugyanennyiért.

A borok decijét 790 forintért kínálják, a röviditalok árlistájának legolcsóbb elemei pedig 2250 forinttól kezdődnek (4 cl). A nagy klasszikusok közül a vodka-szóda 2890, a whisky-kóla 3090, a gin-tonic 3290 forintba kerül. Ezek a keverékek 3 decisek, a félliteres poharat kb. 1400 forinttal többért öntik tele.

Aki csak szomját szeretné oltani, az ingyenesen is megteheti, több ivóvízvételi pont is található a fesztivál területén. A büfék kínálatában a kis palack ásványvíz 990-be, egy üdítő 1150 forintba kerül, ezek jó esetben hűtöttek.

Meglepődsz, mennyibe kerül egy sör a Balaton Soundon

Nemcsak az italoknál, de az ételeknél is mindenki megtalálhatja a számítását a Balaton Sound területén. Ezen a téren a legolcsóbb megoldást már minden fesztiválon az éppen aktuálisan kitelepülő áruház grill- és főzősarka nyújtja. Zamárdiban ezt az Aldi jelenti, ám a tavalyi tapasztalatokból kiindulva itt állandó sorok lesznek. Ha az ár mellett a gyorsaság is szempont, akkor szóba jöhetnek a hot dog árusok, illetve a pizzázók, utóbbi helyeken egy szelet 2190 forint idén. A gyros, a tészták, a lepények és a hamburgerek jóval magasabb árszínvonalat képviselnek, 2700 forinttól kezdve akár 4000 forintig is felkúszhat a végösszeg.

A fesztivál területére egyébként mindenki vihet be harapnivalót, természetesen saját fogyasztásra, nem kereskedelmi mennyiségben.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Balaton Sound