Life Fehér Patrik 2023. 06. 29.

Ez nem áprilisi tréfa, kólás ketchupot készítenek

Mostantól nemcsak inni lehet az üdítőt a hot dog mellé, akár be is nyomhatjuk egyenesen az ételbe, szósz formájában.

Hamarosan közeleg az Egyesült Államok legfontosabb napja, július 4., az ország nemzeti ünnepe. A jó időre eső munkaszüneti nap egyet jelent a szabadtéri programok, kerti sütögetések tömkelegével, melyet jól mutat az Amerikai Hot dog és Kolbásztanács jelentése, miszerint ezen az egy napon 150 millió hot dog fogy az országban.

A kereslet fellendülését a Pepsi is meg szokta érezni, áll a közleményükben, az idei partikra azonban nemcsak az üdítők kaphatnak kék, piros és fehér csomagolást, hanem a szósz is, amivel a hot dogokat ízesítik. Előrukkoltak ugyanis a Pepsi Colachuppal, azaz egy kóla-ketchuppal, melynek üdítőíze van, és állításuk szerint használatával finomabbak lesznek a fogások.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

pepsi (@pepsi) által megosztott bejegyzés

A különlegességnek ugyanúgy édes, kissé citrusos íze van, mint a kólának, miközben megmaradt a ketchupra jellemző fűszeressége is. A pontos recept persze nem ismert, de a CNN szerint nagyjából úgy kell elképzelni a szószt, hogy először redukálják az üdítőt, majd ebbe mennek a fűszerek, többek között fahéj, kakukkfű, oregánó és paprika, majd az egészbe hagymát és természetesen ketchupot kevernek.

A kólás ketchup kipróbálására egyébként csak keveseknek nyílik lehetősége július negyedikén: a Pepsi négy baseballmeccsen fogja tesztelni a közönség körében első szószát.

Maga az ötlet, azaz a kólás szósz nem mondható újnak, sőt: az egyik hazai hamburgerező kínálatában is találhatók olyan szendvicsek, ahol coke-os BBQ-szósszal ízesítik a fogásokat.

Forrás: Pepsi
Kép(ek) forrása: Getty Images