Life Kovács Miklós 2023. 06. 29.

Ilyen belülről a repülő, amin a milliárdokat kereső focisták utaznak

Szaúd-Arábia állami szinten rákattant a focira, és ez egyet jelent az átlagember számára felfoghatatlan költekezéssel. Sztárfocistákat vesznek milliárdos fizetéssel, de a körítésre is adnak, a szállításukról teljesen egyedi luxusgép gondoskodik.

A Manchester United korábbi sztárja, a jelenleg az Al Hilalnál játszó Odion Ighalo bepillantást engedett abba az őrületes luxusba, amely a szaúd-arábiai futballcsapatokhoz szerződő játékosokra vár.

A 34 éves támadó egy Instagram-felvételen osztotta meg annak a repülőnek a belterét, amit az Al Hilal csapat használ. A videón látható beltér már nem is First Class, ez a királyi szint, amilyet egyetlen nagy légitársaság sem kínál ma a világon. 

Ez az egyik legdrágább Boeing 747-es a világon, teljesen egyedi belteret kapott. Nyoma sincs a 3-400 ülésnek, ami a hatalmas gép gyomrában normál esetben található. Helyette egy királyi palotát alakítottak ki, márványszerű borításokkal, rengeteg arannyal, hatalmas asztalokkal, és egy valódi, királyi trónnal is. 

Ennek oka, hogy a gépet eredetileg Al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz al-Szaúd herceg rendelte magának, került bele két fényűző hálószoba, egy 14 fős étkezőasztal és a legendás trónterem, ahol most a focisták pihennek. Mert a királyi család úgy döntött, hogy most a foci a fontos, és a sztároknak kijár az uralkodói kényelem, így légitaxiként üzemel az aranyozott járat, aminek árát 200 millió dollárra becsülik.

Forrás: ighalojude/instagram
Kép(ek) forrása: Getty Images