Life Erdős Norbert 2023. 07. 06.

Ez történt Szoboszlaival, miután leigazolta a Liverpool

Egy kicsit most beleshetünk a kulisszák mögé: így telt Szoboszlai Dominik első napja a Liverpoolnál.

Szoboszlai Dominikért a napokban 70 millió eurót fizetett a Liverpool, amelynek köszönhetően ő lett minden idők legdrágább magyar futballistája. Ez átszámítva 26 milliárd forint, szóval az angol klubnak komoly tervei vannak a magyar játékossal.

A bemutatkozás, a sajtótájékoztató és a mezátvétel megtörtént, most pedig a Liverpool megosztott egy videót a szurkolókkal, amelyben bemutatják Dominik első napját az 1892-ben alapított angol labdarúgócsapatnál. Magyarként az ilyen pillanatokat nagyon meg kell becsülni, minden perce büszkeséggel tölthet el bennünket.

 

A nap egy kötelező orvosi vizsgálattal kezdődött, aztán jött az erőnlét felmérése, majd megnézték a stadiont, az edzőközpontot és az öltözőt, ahol már meg is van a helye a magyar játékosnak, aki a 8-as számú mezt fogja viselni.

Szoboszlai öt évre írt alá a Liverpoollal, állítólag éves szinten közel 7,8 millió fontot tehet majd zsebre (3,4 milliárd forint). Ezzel a fizetéssel a csapatban a legtöbbet keresők listájának élmezőnyébe kerül, csupán öt futballista keres nála többet (Mohamed Szalah, Van Dijk, Thiago, Trent Alexander-Arnold, Fabinho). Szoboszlait heti 150 ezer fontról (67 millió forint) értesíti majd az SMS, ami bakszámlájára érkező fizetéséről tájékoztatja. Ezzel Alisson Becker, és a szintén új igazolás, Alexis MacAllister szintjére kerül.

Ez több mint a duplája annak az összegnek, amit a Lipcsében keresett. Úgy tudni ott 4,2 millió euró volt az éves fizetése (1,6 milliárd forint).

Forrás: Liverpool FC