Life Kováts Olivér 2023. 07. 12.

Újraértelmezték a sajtburgert, és ez nem vicc

Tényleg ez lenne az „igazi sajtburger”? Meghökkentő mennyiségű sajt került bele.

„Ez nem vicc. Ez igaz” – ezt írta a vasárnapi Facebook-bejegyzésében a thaiföldi Burger King, mely új sajtburgert vezetett be a kínálatába, amit a CNN szúrt ki. Sőt, a poszt úgy fogalmaz: ez az igazi sajtburger.

Amit kapásból tudni érdemes róla, hogy hús nincs benne, viszont húsz szelet lapkasajt igen.

A gyorsétteremlánc thaiföldi egységeiben 380 thai bahtot, átszámítva 3700 forintot kérnek a sajttal teletuszkolt, húsmentes burgerért, de vasárnap kedvezményesen adják, akkor mindössze 109 bahtot, azaz alig több mint 1000 forintot kell érte fizetni.

Gyorsan híre ment az újdonságnak a közösségi médiában is, a TikTokot is ellepték a különböző videók az „igazi sajtburgerről”. Akkora lett iránta az érdeklődés, hogy kedden az egyik bangkoki Burger Kingben szüneteltetni kellett a kiszállításokat, hogy a helyben fogyasztók számára maradjon elég belőle.

Egy tiktokker videóra is vette, ahogy megkóstolja: elmondása szerint ugyan „zsíros”, de „egész finom”.

@nutapiwich Real Cheese Burger ขีสแน่นๆจุกๆ มีชีสทั้งหมด 20 แผ่น มาลองได้ที่ #BurgerKing #RealCheeseBurger #Cheese #Burger #ชีส #เรียลชีส ♬ original sound - Nutapiwich

Akár a Kánaánt is jelentheti a magamfajta sajtimádóknak ez a sajtburger, mondván, ennél is sajtosabb aligha lehetne, de megeshet, hogy ez már kissé elrugaszkodik a valóságtól. Mondom ezt úgy, hogy sokszor sajtot sajttal eszek, sőt, a lecsó, a rizses hús és a paradicsomleves sem az igazi sajt nélkül. Többek között.

Mindenesetre a reformsajtburger augusztus 20-ig kapható a thaiföldi Burger King-éttermekben. A Burger Kingtől pedig általában nem állnak távol a szokatlan húzások: korábban a First Class is beszámolt róla, hogy a lánc japán üzleteiben a korlátlan fogyasztást vezették be – igaz, némi csavarral:

Forrás: CNN
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Getty Images