Life Kovács Miklós 2023. 07. 13.

Lehet, hogy idegen lények golyóit találták meg kutatók

Avi Loeb harvardi professzor szenzációs kutatási eredményekkel állt elő. Állítása szerint idegen létformákhoz, földönkívüli technikához köthető tárgyakra bukkantak a Földön.

A 2020-as évtized egy globális pandémia, a bolygót felperzselő klímaváltozás bepörgése és a nyílt háború után még mindig tud meglepetést okozni: most jön az X-akták-fázis, olyan tudósokkal, akik valódinak vélt bizonyítékokat lobogtatnak a földönkívüli civilizációk létezéséről. 

Tényleg X-aktákat idéző módon indul a történet. 2014-ben meteor hullott Pápua Új-Guinea partjai közelében a Csendes-óceánba. A csillagközi térből érkező vendéget alaposan megvizsgálták a tudósok, a talált mintákat pedig a Harvard laborjaiban elemezték. 

 

Az elemzés a feladat könnyebb része volt, maga a meteor felfedezése sokkal nagyobb fejtörést okozott. Loeb professzor és csapata az USA kormánya által megadott, 10 km-es sugarú körben kezdett keresni a Silver Star nevű hajóval. A kutatók a tengerfenékre engedett erős mágnesekkel pásztázták végig a területet, és meglepő módon apró, egy milliméter alatti méretű fémgolyókat találtak.

“Tíz gömböt találtunk. Ezek majdnem tökéletes gömbök, vagyis fémgolyók. Ha mikroszkópon keresztül nézzük őket, nagyon jól elkülönülnek a háttértől” – magyarázta Loeb – “Színük arany, kék, barna, és némelyikük a Föld miniatűrjére hasonlít”.

A felfedezett golyócskák (fotó: Avi Loeb)

A felfedezett golyócskák (fotó: Avi Loeb)

Az összetétel elemzése kimutatta, hogy a gömbök 84 százalék vasból, 8 százalék szilíciumból, 4 százalék magnéziumból és 2 százalék titánból állnak. A legénység összesen 50 darabot talált belőlük.

Az erős állítást két érdekes adat támasztja alá. Egyrészt az apró gömbök keményebbek voltak, mint a NASA által eddig katalogizált összes űrből származó kőzet. Másrészt a meteor hihetetlenül gyors volt: a Naprendszeren kívüli 60 km/másodperces tempóval haladt, ami gyorsabb, mint a Nap közelében lévő csillagok 95 százaléka. Ez utal legfőképp arra, hogy a szabályos formájú, apró golyókat nem a természet alkotta, hanem egy nagyobb mesterséges eszköz részei lehettek. 

Az Egyesült Államok űrparancsnoksága 99,999%-os bizonyossággal megerősítette, hogy az anyag egy másik naprendszerből származik.

Forrás: hvg.hu
Kép(ek) forrása: Getty Images