Life Kováts Olivér 2023. 07. 15.

A lehetetlent vállalta be a fiatal, hogy Ibizán bulizzon

Élni akart, és ugyan nem tudott szabadságot kivenni, közben a bulizás élményére sem akart lemondani az a brit fiatal, aki még azt is bevállalta, hogy egyetlen éjszakára Ibizára repüljön. A slusszpoén, hogy másnap időben visszaért a munkába.

Csalódott volt egy 22 éves brit férfi, amiért nem tudott a barátaival közösen elmenni nyaralni, ugyanis nem kapott kimenőt a munkahelyéről. Ben Matthew Saunders azonban nem hagyta annyiban, és egy ravasz csellel megoldást talált arra, hogy a munkája miatt ne kelljen teljesen háttérbe szorítania a szociális életét – írja a Daily Mail.

Ebben még a London és Ibiza közötti, közel 1900 kilométeres távolság sem akadályozta meg, és repülőre szállt.

Igaz, a hampshire-i fiatalembernek sokba került a kiruccanás, 400 angol fontba, ami a mostani árfolyam szerint több mint 170 ezer forinttal egyenlő. „Tisztában vagyok vele, hogy sokan arra használják ürügyül a munkát, hogy ne menjenek el az éjszakába vagy bulizni, de én ezt nem akartam megtenni. Rosszul éreztem magam amiatt, hogy nem mehetek el” – nyilatkozta a brit bulvárlapnak.

Saunders hozzátette, mindannak ellenére döntött így, hogy aznap és másnap is volt munkahelyi kötelezettsége, de az alábbiak szerint oldotta meg a munka és magánélet közötti kényes egyensúly kérdését:

  • július 10-én, hétfőn délután 14 órakor végzett egy munkahelyi megbeszéléssel,
  • három órával később már repülőn ült, amivel este 20:40-kor landolt Ibizán,
  • ezután a táskáját bedobta az egyik barátja hotelszobájába, és indulhatott az este,
  • majd másnap reggel 7 órakor már az ibizai repülőtér felé tartó buszon,
  • a repülő 11:50-kor ért Londonba, és még épp időben megérkezett a 13:00-kor kezdődő, aznapi első meetingjére.

A fiú merész ötletében még a saját barátai is kételkedtek. „Amikor mondtam nekik, hogy eljövök, nem hitték el, hogyan fogom ezt megcsinálni. Számomra is nagyon felszabadító élmény volt” – tette hozzá, igaz, beismerte, hogy „elég drága” éjszakán van túl. Ezt megelőzhette volna azzal, ha előre megtervezi az utazást, amikor még kedvezőbb áron jut repülőjegyekhez, de „ez egy szeszély volt”.

Tapasztalatai alapján Saunders másokat is bátorít arra, hogy vállaljanak be egy ibizai éjszakát, még akkor is, ha őrültségnek, illetve lehetetlennek tűnik az egész. „Remélem, bebizonyítottam, hogy ez lehetséges” – zárta történetét.

Forrás: Daily Mail
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Getty Images