Life Kováts Olivér 2023. 07. 19.

Bátor döntéssel keresett 63 millió forintot a ketrecharcos

Nem volt kicsi a tét, és a kedve sem volt sötét annak a spanyol UFC-ketrecharcosnak, aki komolyabb összegben fogadott az új wimbledoni bajnok vasárnapi győzelmére. A több mint négy és félszeres szorzó megtette a hatását.

Bár világelsőként lépett a gyepre Carlos Alcaraz, mégsem volt papírforma, hogy a spanyol nyeri majd a wimbledoni tenisztornát. Végül egy ötszettes, nagyszerű összecsapásban legyőzte Novak Djokovicot, és ezzel a tavalyi US Open után pályafutása során másodjára nyert férfi egyes Grand Slam-tornát. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy a szerb klasszis tíz év után először kapott ki a centerpályán.

Az ötszettes, illetve közel ötórás wimbledoni döntő után Novak Djokovic elsőként gratulált Carlos Alcaraznak, aki korábban nem nyert Wimbledonban férfi egyes döntőt. (Fotó: Tim Clayton/Corbis/Getty Images)

Az ötszettes, közel ötórás wimbledoni döntő után Novak Djokovic elsőként gratulált Carlos Alcaraznak, aki korábban nem nyert Wimbledonban férfi egyes döntőt. (Fotó: Tim Clayton/Corbis/Getty Images)

Honfitársa, a félig spanyol, félig grúz Ilia Topuria, aki a kevert harcművészet egyik legismertebb bajnoksága, az UFC könnyű- és pehelysúlyú kategóriájának feltörekvő tehetsége azonban egy percig nem kételkedett Alcaraz győzelmében. Annyira nem, hogy a hónap elején, amikor még senki sem tudhatta biztosra azt sem, egyáltalán ott lesz-e a döntőben a mindössze 20 esztendős világelső,

50 ezer dollárt, a mostani árfolyamon több mint 16 millió forintot tett fel a győzelmére

vette észre Topuria Instagram-posztját a Daily Mail.

A 26 éves sportolónak bejöttek a számításai Alcaraz vasárnapi sikerével: mivel július 4-én még 4,75-ös szorzóval lehetett fogadni az új wimbledoni győztes elsőségére, több mint 237 ezer dollár, azaz 79 millió forint – ha pedig szigorúan a „profitot” nézzük, 63 millió – ütötte a markát. (Közel sem ekkora tétben, de fogadni mernénk rá, hogy a majdnem öt órán át tartó mérkőzésen tövig rágta a körmeit, legalábbis az első szett után, amelyet csúnyán elveszítette Alcaraz.)

Alcaraz mellett Ilia Topuria örülhetett még igazán a wimbledoni döntő eredményének, aki a spanyol (és a grúz) színeket az UFC-ben képviseli. (Fotó: Josh Hedges/Zuffa LLC/Getty Images)

Alcaraz mellett Ilia Topuria örülhetett még igazán a wimbledoni döntő eredményének, aki a spanyol (és a grúz) színeket az UFC-ben képviseli. (Fotó: Josh Hedges/Zuffa LLC/Getty Images)

Különlegessége volt az idei wimbledoni tornának, hogy a mesterséges intelligenciának is jutott szerep: kvázi sportkommentátorként kapott „munkát” – a First Class egy korábbi cikkében elmagyarázta, pontosan mi is volt a feladata.

Forrás: Daily Mail
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Tim Clayton/Corbis/Getty Images