Life Kovács Miklós 2023. 07. 21.

Régen várt funkciót vezet be a Youtube

Előfordul, hogy a lehalkított mobilon elindított videó maximális hangerőn ordít, pont akkor, amikor a legkevésbé szeretnénk. Ezzel a jelenséggel számol le a Youtube, több felhasználónál már tesztelik a megoldást.

A videók feltöltői nem mindig azonos hangerőn készítik a tartalmakat, így lehet hogy egy felvétel csak maximális hangerőn élvezhető, a következő pedig ordítani fog ugyanazzal a beállítással. Ezt a problémát akarja megszüntetni a Youtube.

Egyre több felhasználónál éles ez az új funkció, ami segít a hangerőt azonos, kiszámítható szinten tartani. Egy Reddit-felhasználó fedezte fel a funkciót a Youtube-applikáció menüjében, “Stable volume” elnevezéssel. A gyorsan terjedő hírre reagált a videós cég, és elismerték, hogy már folyik a tesztelés. 

A megoldást a This Is Tech Today nevű YouTube-csatorna videósa, M. Brandon Lee is felfedezte, aki szerint nem csak a videók között fellépő, de a videón belül előforduló hangerő-ingadozást is kezeli majd az új program. 

Az ötlet nem új, a médialejátszókat kínáló Roku már előállt hasonlóval: az Automatic Volume Leveling nevű funkciót ők a túl hangos reklámok halkítása miatt vezették be. Remélhetőleg a Youtube megoldása is hatással lesz a videók végén őrült hangerőn elinduló hirdetésekre, az lenne a leghasznosabb.

Forrás: techcrunch.com
Kép(ek) forrása: Getty Images