Life FIRSTCLASS 2023. 07. 26.

Óriási siker ez a budapesti szolgáltatás

Alig egy év alatt megduplázódott a budapesti közbringarendszer utazásszáma. Egy év alatt több száz új kerékpár érkezett.

A 2021 tavaszán megújult Mol Bubi rövid idő alatt érkezik újabb és újabb mérföldkövekhez. Megújítása után alig több mint egy év alatt hárommilliószor utaztak a biciklikkel, vagyis azóta megduplázódott az utazások száma: a BKK még tavaly augusztusban köszöntötte a hárommilliomodik utazást kezdeményező utasát.

Az elmúlt egy évben mintegy 800 kerékpárral bővült a rendszer, Terézvárosban, Óbudán, Zuglóban és a Városligetben is létrejöttek állomások, népszerű koncerthelyszínek is elérhetővé váltak. Ennek köszönhetően a főváros 197 pontján lehet felvenni és leadni a Bubikat, ráadásul a júliusi bővítés jóvoltából már 2460 kerékpár áll az utazók rendelkezésére.

Néha egyébként előfordul, hogy a közbringarendszer kerékpárjait rosszul zárják le a használóik, ezzel saját maguknak is utólagos kellemetlenséget okoznak. A BKK összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, amelyekkel megelőzhetők a hasonló esetek.

  • Fontos, hogy kerékpározók mindig ellenőrizzék, hogy lezárult-e a bérlés (azaz az okoslakat fizikailag rendesen lezárt-e). Ezt az applikációban láthatják, a folyamatban lévő bérlések / használati előzmények között.
  • Nagyon ritkán úgy adódik, hogy a lakat elakad a küllőben, ezért nem záródik le rendesen. Ilyenkor a bicikli kerekének megmozgatása orvosolhatja a problémát.
  • Ha nem ez okozta a lakat elakadását, akkor érdemes az applikációban rányomni a Lakatnyitás gombra, majd ezt követően ismét lezárni a biciklit.
  • Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor mindenképp jelenteni kell a hibát az applikáción vagy az ügyfélszolgálaton keresztül.
  • Rövid idejű megállásoknál – például, ha az ügyfél út közben beszalad egy boltba – a parkolásfunkciót kell használni, amit az applikáción keresztül lehet elindítani, a gomb megnyomása után pedig le kell zárni a lakatot.
Kép(ek) forrása: BKK