Life FIRSTCLASS 2023. 07. 28.

Hasznos strandtérkép készült Magyarországról

Míg mi, emberek számos vizes helyszínre menekülhetünk a kánikula elől, négylábú kedvenceink számára korlátozottabbak a lehetőségek. Térképen mutatjuk, hol fürödhetsz együtt szabadon kutyáddal!

Az elmúlt években nem csupán az igény nőtt meg a kutyabarát szolgáltatások iránt, hanem a négylábú kedvenceket és gazdáikat egyaránt kiszolgáló szálláshelyek, vendéglátóhelyek és üzletek száma is emelkedett. Ebből a strandok sem maradhattak ki: ma már országszerte több mint 20 helyen várják dedikált szolgáltatásokkal a csobbanni vágyó kutyákat – derül ki a kutyabarathelyek.hu összeállításából.

“Semmi akadálya annak, hogy a kutyák a természetes vizek – tavak, folyók – azon részein úszhassanak, ahol nincs fürdésre kijelölt hely és tábla sem tiltja a bemenetelt. A strandokkal azonban más a helyzet: itt számos szabályozásnak kell megfelelni, és az embereknek fenntartott strandokra nem is szabad kutyát bevinni” – mondja Hornyák-Schmidt Zsófia, az oldal társalapítója.

Kutyával strandolnál? Ezeken a helyeken nyugodtan megteheted!

Máté Krisztián, az oldal másik társalapítója hozzátette, néhány általános szabályt mindenhol be kell tartania a gazdáknak és kedvenceiknek. “Például csak féregtelenített, a megfelelő oltásokkal és chippel ellátott kutya használhatja a vízpartot. Beteg, sérült vagy éppen tüzelő állattal ezen területek nem látogathatóak. A kutyák másokat nem zavarhatnak, és ahogy az élet más területein, úgy a strandokon is a gazdi felel értük.”

2015-ben még csak nyolc helyszín volt országszerte, ahol engedélyezett volt a kutyás fürdés, az idei évre ez a szám megtöbbszöröződött. Nézd meg a térképen, hova viheted kedvencedet egy kis hűsölésre!

Kutyával strandolnál? Ezeken a helyeken nyugodtan megteheted!

Ahhoz, hogy egy strand kutyák számára is alkalmas és szabályos fürdőhellyé váljon, a legfontosabb szempont az, hogy védőtávolságot kell tartani az embereket fogadó strandoktól. “Javasoljuk a terület körbekerítését és a zsilipes, vagy rugós kaput is, hogy a kutyák ne tudjanak megszökni. Figyelni kell a megfelelő hulladékgyűjtésre, valamint meg szoktuk vizsgálni a vízpartot, szükséges-e lejáró elhelyezése, és ha igen, az milyen legyen” – fogalmaztak a szakértők.

Forrás: kutyabarathelyek.hu