Life Fehér Patrik 2023. 07. 28.

Sorozat készült a világ legbotrányosabb sztárperéből

Feldolgozta a Netflix Johnny Depp és Amber Heard kusza pereskedésének történetét egy új dokusorozatban, mely azt is megvizsgálja, az ügy milyen hatást gyakorolt a világra.

2022 tavaszának második fele Johnny Depptől és Amber Heardtől volt hangos. A volt sztárpár gyakorlatilag a nyilvánosság előtt folytatta le perét, amelyben minden szennyest kiteregettek, és ezt a szó szoros értelmében vehetjük. A tavaly április 11-én kezdődött és június elsejéig tartó tárgyalássorozatot az robbantotta ki, hogy Heard bántalmazással vádolta meg Deppet, ám végül a bírósági ítéletekből a Karib-tenger kalózainak sztárja jött ki jobban.

Az ügy nemcsak a média részéről váltott ki hatalmas érdeklődést, a közösségi oldalak felületei azokban a napokban kis túlzással népbíróságként működtek. Különösen igaz volt ez a TikTokra, ahol megszámlálhatatlan mennyiségű reakcióvideóval találkozhattak a felhasználók, tényleg rengeteg embert foglalkoztatott az ügy.

Ezt a komplex képet vette górcső alá Emma Cooper többszörös díjnyertes rendező, és készített dokusorozatot a Netflixre. A magyarul Depp kontra Heard címen futó háromrészes széria a leírás szerint

elsőként mutatja be mindkét fél vallomásait a perből, ami felrobbantotta Hollywoodot, továbbá az azt követő netes vihart.

Kedvcsinálónak egy előzetest is bemutattak az alkotásról, a mindössze kétperces videó elég jól átadja, mire is számíthatunk az augusztus 16-án megjelenő minisorozattól.

Kép(ek) forrása: Kevin Dietsch/Getty Images