Life Fehér Patrik 2023. 08. 02.

Egy vagyont érhet régi mobilod, ha ez rajta van

Elon Musk twitteres lépései kisebb mobileladási hullámot is gerjesztettek, vagyonokért kínálnak bizonyos készülékekért.

Már csak nyomokban találhatóak meg a madárkák, illetve a régi névre utaló jelek és kifejezések az Elon Musk tulajdonában található közösségi oldalon, az X-en. A platform besötétült, sokan pedig visszasírják a Twitter nevet és mindazt, amit korábban az app, illetve a felület jelentett.

Ezt néhányan egészen furcsa módon használják ki. Több telefonhirdetés is felkerült az elmúlt napokban az online bolhapiacokra, ahol olyan iPhone-okat és más okostelefonokat kínálnak eladásra, melyeken még nem frissült automatikusan a Twitter alkalmazása, így a kis kék madár megmaradt a képernyőn, helyét pedig nem vette át a fekete alapon fekvő fehér X betű.

Azt nem tudjuk, hogy ezekre a készülékekre mekkora az igény, mindenesetre az eladók remekül járhatnak: 6-7 ezer fontos (2,7-3,1 millió forintos) aukciós áron is hirdetik többen használt mobiljaikat, melyek árából – ha valaki tényleg megveszi tőlük a készüléket – 5-6 vadiúj iPhone-t is vehetnek.

Az eBay-en ilyen és ehhez hasonló hirdetések bukkantak fel

Az eBay-en ilyen és ehhez hasonló hirdetések bukkantak fel. Ha valaki égető vágyat érez arra, hogy legyen régi ikonos mobilja, 12 ezer fontért (5,4 millió forintért) azonnal viheti

A Twitter körül zajló folyamatokról korábban ebben a cikkünkben számoltunk be:

Forrás: Unilad
Kép(ek) forrása: Getty Images