Life Kovács Miklós 2023. 08. 08.

Dermesztő viharokról készültek képek az országban

Az elmúlt napok pusztító viharai, a heves zivaratarok komoly muníciót adtak a hazai viharvadászoknak, több szupercellát is sikerült megörökíteniük a magyar vidéken.

„A pusztító fenevad…soha életemben nem fotóztam meg hasonlót. A jég, a homokvihar, ahogy a színeket összerakta…egyszerűen elképesztő” – írta a Facebookon Sütő Máté fotós, aki az év egyik leglátványosabb viharát kapta lencsevégre.

“Ez egy heves HP (nagy csapadékú) szupercella volt, amelynek a jég miatt kékes-zöldes, illetve a porvihartól barnás árnyalatai is akadtak. Több tucat szupercellát láttam már, de ez mindent vitt” – nyilatkozta a Sokszínű Vidéknek a fotós. 

Szombaton Makó közelében sikerült elkapni a ritka természeti jelenséget, amit végül több szemszögből is sikerült megörökítenie az ilyen ritka látványra vadászó fotósnak. 

HVG értesülése szerint a fotók drámai hatását némi utómunkával fokozta az alkotó, de maga a valóság is eléggé lenyűgöző, ahogy azt további felvételek is bizonyítják.

Hódmezővásárhely környékén szintén egy érkező szupercellát sikerült elkapni, amit time-lapse videóval rögzített Czirok Bence:

Kép(ek) forrása: nyitókép: Jonah Lange/Getty Images