Life Kovács Miklós 2023. 08. 09.

Íme a mindent vivő bankkártya, amit csak a kiválasztottak kapnak meg

Rengeteg legenda kering a neten a minden ajtót megnyitó, exkluzív bankkártyákról, ám ha a lehető legkomolyabb ilyet keressük, akkor csakis erről a darabról lehet szó.

A bankbetétek és a bankkártyák csúcsát a meghívásos hitelkártyák jelentik. Ezekre nem lehet előfizetni, csak azok kapják, akik a bank szerint megfelelnek a feltételeknek. A kategória kiemelkedő darabja a P. J. Morgan bank által kibocsájtott “Palladium Card”, ami a Bloomberg leírása szerint a “bankkártya a legfelső egy százalék egy százalékának” 

Meghívót csak azok kapnak erre a szolgáltatásra, akiknek van legalább tízmillió dollárnyi pénzeszköze a bankszámlán. A kártya pedig ehhez méltó módon palládiumból, titánból és 23 karátos aranyból készült, így ötször olyan nehéz, mint egy átlagos műanyag kártya. 

Csak a felhasznált anyagok 350 ezer forintot érnek, ami kiemeli az átlagos bankkártyák tömegéből, de nem ezért éri meg ezt elfogadni, hanem a kártyához tartozó előnyök miatt. A pontgyűjtők álma ez a kártya, bármit vesz vele a tulajdonos, az átlagosnál tízszer több jutalompontot kap jóváírásként, valamint minden évben jár 300 dollár utazásra elkölthető keret is a kártyához. 

Az előnyöket tartalmazó lista hosszú, de például a világ összes repterén elérhető, menő luxusvárókba történő ingyenes belépés is igen csábító tétel, de nyilván a korábban arany, ma már ezüstszínű kártya státuszszimbólumként történő megvillantása az elsődleges előny egy milliárdos számára. 

 

 

 

 
 
Kép(ek) forrása: Bravek201/Wikimedia Commons