Life Kovács Miklós 2023. 08. 14.

A sokak által várt bunyóról beszélt a Facebook-vezér

Szürreális kort élünk, amikor a világ legnagyobb befolyással bíró milliárdosai szívesen bucira vernék egymás fejét, de úgy tűnik, a valódi meccs helyett csak szóban inzultálják egymást.

Régóta egymás bögyében van a világ két leggazdagabb, legismertebb milliárdosa, a Facebook-vezér Mark Zuckerberg és a Teslától kezdve a (már X-nek hívott) Twitterig mindent birtokló Elon Musk. 

Mióta Musk a Twitter felvásárlással belépett a közösségi oldalak világába, rendszeresen kóstolgatják egymást, de idén nyáron tovább fajult a kettőjük “viszonya”. Az 52 éves Musk egy Twitter-üzenetben hívta ki ketrecharcolni Zuckerberget.

Komolynak tűnt a dolog, megnevezte a helyszínt, a Las Vegas-i Octagont, amit a világ legnagyobb kevert harcművészeteket forgalmazó cége, az Ultimate Fighting Championship használ a mérkőzésekre.

Annyira komolyan gondolták, hogy inkább mégse

Talán az volt a legmeglepőbb, hogy Mark Zuckerberg elfogadta a kihívást, és Elon Musk ezt követően bevetette a jó öreg maszatolási stratégiát. Hiába volt helyszín, időpont, Elon felvetette, hogy legyen egy sokkal “epikusabb” háttere a harcnak, valahol Olaszországban, lehetőleg egy ókori rom, küzdőtér. 

Jól mutatja, hogy egy kissé szórakozott milliárdos szavainak milyen súlya van, az ügyben ugyanis kénytelen volt az olasz kulturális miniszter, Gennaro Sangiuliano is nyilatkozni. Ebben tisztázta, hogy a Colosseumot nem fogják Elon Musk rendelkezésére bocsájtani, ha lesz is milliárdos cicaharc az olaszoknál, azt a helyszínek „teljes tiszteletben tartásával” szervezik meg, és az is biztos, hogy nem az örök városban.

Elon Musk ráadásul egészégügyi problémákkal is küzdött, kisebb műtétet igénylő vállproblémája miatt lebegette meg, hogy ezt a kemény harcot sajnos nem vállalhatja be. 

Zuckerberg szerint ez komolytalan

Most úgy tűnik, Mark Zuckerberg unta meg a szájkaratét, és egyfajta erkölcsi győztesként lépne ki az eszement mérkőzés ötletéből. Vasárnap, hol máshol, mint saját közösségi oldalán a Threadsen jelentette be, hogy szerinte Musk nem veszi ezt komolyan, és ideje továbblépni.

“Felajánlottam egy konkrét dátumot, Dana White (az UFC főnöke) felajánlotta, hogy szabályos körülmények között segít lebonyolítani a meccset, a bevétel pedig jótékony célra megy. Elon nem egyezett bele az időpontba, azt mondta, műtétre van szüksége, most pedig egy edzőmeccset szeretne nálam, az udvaron. 

Ha Elon valaha is komolyan veszi ezt az egészet, tudja, hol érhet el, egyébként itt az ideje továbblépni. Olyan emberekkel fogok megmérkőzni, akik komolyan gondolják a sportot.”

 

Forrás: Guardian
Kép(ek) forrása: Thilina Kaluthotage/NurPhoto Getty Images