Life Fehér Patrik 2023. 08. 14.

Így néz ki a világ legszebb nyilvános WC-je

Egy bevásárlóközpont mellékhelyisége a legszebb, melynek megtervezését külön dizájnstúdióra bízták.

Ha körülnézünk itthon, a plázák többségének mosdói hagynak kívánnivalót maguk után. Egyre többet újítanak fel közülük, sokszor azonban nem éppen kulturált állapotok fogadják bent az embert, aki könnyítene magán.

A kínai Nanking városában található Deji Plaza hatodik emeletén valószínűleg nem lennének ilyen problémáink: az ott található mellékhelyiség a világ egyik legszebbje, a nyilvános WC-k között talán nincs is párja. A sanghaji központú X+Living stúdió által tervezett blokk sötét alapszíne ellenére is egy színes és látványos hely, erről a falakból növő növények, a padló és a fémrészek gondoskodnak.

Kattints a képre a galéria megnyitásához!

8 fotó megtekintése

A részlegre egy hosszú folyosón át lehet bejutni, melynek végén egy virágszirmokra emlékeztető kanapéra huppanhatunk le. Kézmosáskor egy szökőkútszerű mosdótálakban tisztíthatjuk meg kezeinket, ezeket különböző magasságokban helyezték el, hogy a gyerekeknek is kényelmes legyen.

Ebbe a plázamosdóba te is szívesen bemész

Egy bevásárlóközpont mosdója mindenki számára nyilvános hely. Helyt ad az embereknek nyüzsgő nagyvárosi életükben, és teret biztosít számukra, hogy szünetet tartsanak vagy újraszervezzék magukat

– fogalmazott a látványos WC kapcsán Li Xiang, a blokk tervezője.

Ebbe a plázamosdóba te is szívesen bemész

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Yang Bo/China News Service via Getty Images