Life Fehér Patrik 2023. 08. 17.

Tíz év után nyit újra a kedvelt turistalátványosság

2012-ben le kellett zárni egy földcsuszamlás miatt, mostanra azonban helyreállították, így ismét megnyílt egy pont az olaszországi Cinque Terrénél, ahonnan remek kilátás nyílik a partszakaszra.

Nemrég bemutattuk nektek a világ legszebb falvait: ezen a listán is szerepelt a Cinque Terre, mely valójában öt településből áll. Jelen formájában is gyönyörű a világörökség részét képező terület, azonban 2012 szeptembere óta nem volt látogatható minden része: egy földcsuszamlás ugyanis maga alá temetett egy híres tengerparti sétányt.

Eddig ez a látvány fogadta a Villa dell' Amore felé tartókat

Eddig ez a látvány fogadta a Via dell’ Amore felé tartókat

Az alig több mint egy kilométer hosszú Via dell’Amore (A szerelem útja) nevű szakasz népszerű randihely volt mind a helyiek, mind a turisták körében – innen is a név -, azonban az elmúlt évek során nélkülözni kellett a területet. Most azonban befejeződött a helyreállítási munkák java, így újranyitott a rész.

Kilátás az útvonalról

Kilátás az útvonalról

A népszerű látványosságot egyelőre csak ideiglenesen nyitották újra, a nyár végéig, szeptember 30-áig lehet újra birtokba venni a Via dell’Amorét. A teljes megnyitásra 2024 júliusáig kell várni, ami azért még sok idő, de legalább látni már, mikorra fejeződhetnek be a munkálatok.

Kilátás az útvonalról Vernazza településére

Kilátás az útvonalról Vernazza településére

Hogy elkerüljék, vagy legalább fékezzék a turisták tömeges áradatát, a területre mostantól 5 eurós (kb. 2000 forintos) belépővel lehet majd bejutni vezetett túrák keretein belül. A helyiek ezzel is védenék a világörökségi helyszínt, hogy azt a jövő generációi is láthassák.

Forrás: CNN
Kép(ek) forrása: Getty Images