Life Kovács Miklós 2023. 08. 30.

400 gyémántot pakoltak erre a karórára

Ez a darab nem csak a szakértők számára mutatja, hogy viselője nem sajnálja a súlyos milliókat egy ilyen kiegészítőre.

Az Urwerk friss típusa egy csuklón hordható üzenet, egyértelmű utalás, hogy a gazdája bírja, és meg tudja fizetni a csillogást.  Az UR-100V Stardust névre keresztelt darabra ugyanis 400 briliáns csiszolású gyémánt került.

A drágakövek mozaikszerűen zsúfolódnak össze a karóra házán, ami tapintásra teljesen sima. Így a kivitelezéshez is komoly, precíz kézműves munka kellett, ennyi kő ilyen pontos elhelyezése nem kis feladat, de a végeredmény szó szerint káprázatos.

Az óra a márka 100-as kollekciójához csatlakozik, és az Urwerk jellegzetes számlapját kapta meg, amelyen nem találunk hagyományos mutatókat. Helyette egy bonyolultnak tűnő szerkezeten vándorolnak a számok, a rendszer ötvözi a digitális és az analóg leolvasást. A középső tengely három nagy kart forgat, ezeken találhatóak az úgynevezett “szatelitek” avagy “műholdak” a nagy, nyomtatott számokkal. Leolvasni a 6 óránál található skálával lehet az időt, a karon lévő nagy szám mutatja az órát, alatta pedig a kis nyíl a percet. 

Tehát a felépítés bonyolult, a leolvasás egyszerű, sőt olyan érdekes infókat is megkapunk, mint a Föld Nap körül megtett távolsága, valamint az a még fontosabb érték, hogy hány kilométert teszünk meg a Föld forgásának következtében, ha az egyenlítőn állunk.

A négyszáz gyémánt csillogásával egy zsúfolt csillagrendszerre emlékeztető karórából tíz darabot szerelnek össze évente, az ára pedig 35 millió forint.

Forrás: Robb Report
Kép(ek) forrása: Urwerk