Life Kovács Miklós 2023. 09. 02.

Alkotásért cserébe ad fizetést és kikapcsolódást egy olasz falu

Érdekes kalanddal csábít kreatív elméket egy szicíliai település, ingyen nyaralást ajánlanak a festői faluban, cserébe csak alkotni kell.

A kis olasz települések küzdenek az elnéptelenedés ellen. Sok helyen szinte ingyen juthatnak a vállalkozó kedvű emberek lakáshoz, egy kis falu Szicíliában pedig ennél is tovább ment. A település vezetősége úgy döntött, itt az ideje marketingfogásként befogadni két művészt, és ezzel csapni egy kis hírverést. 

Kreatív vénával megáldott vállalkozó szellemű egyének jelentkezését várják, akiket egy hónapra látnak vendégül, és minden költséget fedeznek. Mivel sok jelentkezőre számítanak, a szerencséseket sorsolás útján választják majd ki, a nyertes páros pedig két szomszédos kis lakást kap majd. Ezek élményszámba menő panorámával, felszerelt konyhával, irodával, nappalival, erkéllyel szolgálják majd az alkotók nyugalmát. 

Sambuca faluja, itt kell megtalálni az ihletet 760 ezer forintért egy hónap alatt. (fotó: Getty Images)

Sambuca faluja, itt kell megtalálni az ihletet 760 ezer forintért egy hónap alatt. (fotó: Getty Images)

Emellett van kosztpénz is, az egy hónapig tartó kalandra 760 ezer forintot oszthatnak be az alkotók, valamint 460 ezer forintot költhetnek magára az alkotásra.  

Lébecolásról viszont szó sem lehet, a polgármester, Giuseppe Cacioppo a negyedik hét végén elragadó alkotást vár cserébe, amelyet a művészek a település javára ajánlanak fel. “Ez egy nyitott felhívás minden művész számára, a jelentkezők bármit alkothatnak az inspirációik alapján, annyi a kikötés, hogy kiállítható, előadható darab legyen, amit egy köztéren, vagy múzeumban meg lehet majd tekinteni, vagy elő lehet adni – nyilatkozta a polgármester.

Aki még jelentkezne, annak van pár napja, szeptember 11-ig lehet beadni az önéletrajzokat, és portfóliókat.

Forrás: TimeOut
Kép(ek) forrása: Getty Images