Life Kovács Miklós 2023. 09. 04.

Egyetlen példány készül csak az aranyegérből

A világ egyik legdrágább számítógépes egerét emelték még magasabb szintre, a profikat célzó Viper Mini Signature Edition 24 karátos arany verziója csak egyetlen példányban készült.

A Razer termékei mutatják, hogy ma a számítógépes játék már kőkemény, profi tevékenység is lehet, ahol szponzorok, komoly pénzek forognak, a  tét pedig magas. Pár ezer forintos műanyag kacatok helyett az ő palettájukon már exkluzív anyagokból épített, komoly mérnöki munkával tervezett alkatrészek, perifériák vannak. 

Így néz ki az eredeti példány (fotó: Razer)

Így néz ki az eredeti példány (fotó: Razer)

Többek között az egyik legkönnyebb játékra szánt egeret is a Razer készíti. A Viper Mini Signature Edition 119 mm hosszú, 62 mm széles, 39 mm magas és mindössze 49 grammot nyom a mérlegen. Pillekönnyű, amit kikönnyített, pókhálóra emlékeztető szerkezettel és magnézium alkalmazásával értek el. 60 órán keresztül használható, a harmadik generációs optikai egér kapcsolói garantáltan kibírnak 90 millió kattintást, ára pedig 100 ezer forint körül alakul. 

Az egyedi, aranyozott verzió (fotó: Min-Liang Tan/Twitter)

Az egyedi, aranyozott verzió (fotó: Min-Liang Tan/Twitter)

Egyedi kérésre ebből készült egy szemkápráztató darab, amit maga a cég igazgatója Min-Liang Tan mutatott meg Twitter-bejegyzésben, melyben kiemelte, hogy igazi kihívás volt a nem nevesített névtelen megrendelő számára gyártott egér elkészítése. Ez onnan sejthető, hogy a díszdobozról készült képen jól látható névtábla is van, amit kikockáztak, talán ajándéknak készült, és nem akarják elrontani ameglepetés örömét.

Publikus ára nincs a 24 karátos aranyból készített, csillogó egérnek, de garantáltan nem a százezres tartományt célozták meg ezzel az egyedi darabbal. Természetesen ez már az ékszerkategória, nem egyszerű használati eszköz, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az arany sűrűsége magasabb az eredeti féménél, így ez az egér biztosan sokkal nehezebb, mint a pehelysúlyú eredeti darab.