Life Fehér Patrik 2023. 09. 04.

Olyan illatod lehet, mint egy Mercedesnek

Egyszerre három új parfümillattal is előrukkolt a Mercedes-Benz, melyeket akár egyszerre, de külön-külön is magunkra fújhatunk.

2011 óta dolgozik együtt a Mercedes-Benz és az INCC Parfums nevű illatszergyártó cég. A partnerkapcsolat első közös terméke már 2012-ben megszületett egy kifejezetten férfiaknak szóló illat képében, azóta pedig további hat férfi és két női parfümmel rukkoltak már elő.

A sor nemrég egy különleges termékcsoporttal bővült. A Land, Sea and Air (Föld, Víz és Levegő) illathármas hivatalosan a csillagos márkát testesíti meg, akik mobilitási szempontból összekötik a földet, a vizet és a levegőt. A kézzel fogható termék azonban érdekesebb, mint a reklámszöveg:

alkotói szerint ugyanis az egyes illatok külön-külön is megállják a helyüket, de együtt is alkalmazhatjuk őket olyan arányban, ahogyan szeretnénk.

Ennek megfelelően külön-külön is megvásárolhatóak az illatszerek 22/40 ezer forintnak megfelelő összegért flakononként (60/100 ml), illetve csomagban is kaphatóak majd 30-30-30 ml-es hármas kiszerelésben. Utóbbi forma látványosabb is (lásd a nyitóképen), ugyanis az üvegcsék együtt háromágú Mercedes-csillagmintázattá állnak össze.

Olyan illatod lehet, mint egy Mercedesnek

A Land-illat egy meleg, fás hatású pacsuli kissé fűszeres kakaós és tonkababos jegyekkel, de megjelenik benne a rozmaring és a muskátli is. A Sea az erőteljes hullámok frissítő erejét ibolyás-mandarinos, sós hínáros illatokon át próbálja visszaadni, míg az Air ürömös alapjával nyugtat – ehhez tették még némi angyalgyökeret, keserűnarancsot és kurkumát.

Olyan illatod lehet, mint egy Mercedesnek

A csomagolásra nagy gondot fordítottak: mind az üveg, mind az alumíniumsapka újrahasznosított anyagokból készült, ha pedig bőrkötésben kérjük az illatokat, akkor azt az S-osztályok gyártásából kimaradt feleslegből fércelik össze.

Forrás: Mercedes-Benz