Life Fehér Patrik 2023. 09. 06.

Elon Musk sem hitte el: Tesla jár a fagyi mellé!

Olyan lehetetlenül hangzó együttműködést kötött Kínában a Tesla és a McDonald's, hogy először Elon Musk is azt hitte, átverésről van szó.

A legtöbb nyugati céggel ellentétben a Tesla viszonylag aktív a kínai közösségi médiában, meg úgy általában az életben is. Külön akciókkal, az országra szabott autós funkciókkal készülnek az ázsiai ország lakóinak, olykor úgy, hogy arról nem is minden esetben tud a nagyfőnök Elon Musk.

Talán a legfrissebb akcióról sem tudott – reakciója legalábbis erre utal – , melyet a kínai leányvállalat a McDonald’s helyi képviseletével közösen álmodott meg. Maga az akció egy jópofa apróság: a közönséget igencsak megosztó Tesla Cybertruck mintájára készített kiskanalat adnak a McFlurry-fagyijuk egyik változatához, melyet szintén a Cybertruck külsejét idéző papírpohárban szolgálnak fel.

Elon Musk sem hitte el: Tesla jár a fagyi mellé!

A hír szép lassan eljutott a kínai Weibo felületéről a Twitterre  X-re, ahol természetesen találkozott vele a platform tulajdonosa is. Musk néhány röhögős emoji mellett hozzátette, álhírnek gondolja a látottakat, pedig nem ez a helyzet: a megjelent képek valóban a Tesla Weibo-oldaláról származnak.

Azt is tudni, hogy mindössze 50 ezer Tesla jár majd a fagyik mellé – pontosabban a vásárlók a kanálért fizetnek átszámítva kb. 1500 forintot, és ahhoz kapnak egy ajándék fagyit.

Forrás: X
Kép(ek) forrása: Kép: Chesnot/Getty Images