Life Kovács Miklós 2023. 09. 06.

Itt a hangszóró, amivel beszélgetni lehet

Az otthonok okosítása ezerrel pörög, mostantól akár két digitális asszisztens is lesheti parancsainkat a JBL új hordozható hangszóróin keresztül.

Az asszisztensként működő ház a mozivászonról végleg a valóságba költözött. Ma már annyi okoseszköz van, hogy ha szükségesnek érezzük, akkor a fűtésen, hűtésen, fényeken keresztül egészen a szórakoztatókütyükig mindent irányíthatunk, akár hangvezérléssel is.

Ebben segít a Harman által kiadott stílusos, bármilyen elegáns nappaliba illeszkedő  JBL Authentics sorozat. A három méretben érkező hangszórók (200-300-500-as) ugyanis egyszerre tudják kezelni az Amazon Alexa és a Google Assistant szoftvereit. 

Itt a hangszóró, amivel beszélgetni lehet

Az okoshangszórók között elsőként bármelyik digitális asszisztenst aktiválhatjuk hangvezérléssel, nincs szükség átjelentkezésre, mobilos átkapcsolásra. Vagyis megkérhetjük az Alexát, hogy játsszon slágereket a nyolcvanas évekből, majd egy másik családtag a Google segítségével leállíthatja azt. 

Nyilván kemény kihívás megnyomni egy “Play” feliratú gombot, de a fejlődés ebbe az irányba halad, a Google és az Amazon összebútorozva akarja segíteni háztartásunk kényelmes működtetését. A közös platform még hatékonyabb működést szavatol, bármilyen feladatot, tevékenységet kezdtünk el az egyik szolgáltatónál, azt a másik is tudja kezelni, módosítani. Ehhez a JBL applikációjában kell beállítani, hogy két dudást szeretnénk egy csárdában, így észleli egymást a két asszisztens a Multi-Agent Experience (MAX) Toolkiten keresztül. 

Itt a hangszóró, amivel beszélgetni lehet

Viccesen hangzik, de ez szabályozza azt is, hogy a két asszisztens ne vágjon egymás szavába.

Egyelőre csak a felső polcos, magas minőséget képviselő JBL Authentics kapja meg ezt a funkciót, ami emellett minden más téren is a maximumot nyújtja. Dolby Atmos hangzással, Bluetooth-, wifi-, Ethernet-kapcsolattal felszerelve kerülnek a boltokba, természetesen a legnépszerűbb zenei streamingszolgáltatókkal kompatibilis (AirPlay, Alexa multiroom music, Spotify Connect, Chromecast) működéssel. 

Áruk tükrözi tudásukat, a legkisebb 200-asért 117 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni, a házimozinak is beillő 270 wattos 600-as széria pedig 250 ezer forintba kerül.

Forrás: TheVerge
Kép(ek) forrása: JBL