Life Kovács Miklós 2023. 09. 09.

A levegő császára lehet, aki tagja ennek a klubnak

Az Emirates Airlines bemutatta az Emirates iO-t, ami egy olyan elit utazási klub, amihez csak a meghívott milliárdosok csatlakozhatnak.

Ez a szolgáltatás tényleg a csúcsok csúcsa, a csalókártya, ami pénzben nehezen kifejezhető, és általában elérhetetlen előnyöket nyújt. Mert lehet az ember zsebében a legértékesebb arany- és platinatagságról szóló kártya, a menetrend szerinti járatokat nem tartja vissza. 

Az Emirates iO viszont erre is képes, de először nézzük, kik kaphatják meg ezt a kiváltságos tagságot. Az iO 300 főt számláló klubjába kizárólag az Emirates elnöke, Sir Tim Clark által jelölt ügyfelek léphetnek be, de nem haveri alapon. A jelölés esélyét azok nyerik el, akik évi 1 millió dollár értékű vagy több mint 50 üzleti vagy első osztályú utazást tesznek meg az Emirates járatain. 

Most jön a hab a tortán, az iO-tagsággal járó előnyök. Az üdvözlőcsomag tartalmaz egy exkluzív tagsági kártyát, egy elegáns Mont Blanc-pénztárcát, egy extra Gold kártyát bármely kiválasztott személy számára, valamint egy személyre szabott üdvözlőlevelet az Arabian Business információi szerint.

Akár a kedvenc étteremből is jöhet az étel, ezt is elintézi az Emirates (fotó: Emirates Airlines)

Akár a kedvenc étteremből is jöhet az étel, ezt is elintézi az Emirates (fotó: Emirates Airlines)

A tagok ingyenes jegyeket kapnak a légitársaság által szponzorált sporteseményekre, például a Forma-1-re, futballmérkőzésekre és golfversenyekre. A szolgáltatás két évig érvényes, utána a tagok sorait újra átnézik, hátha valaki már nem méltó ezekre az előnyökre. 

Az Emirates iO-val megszűnik a sorban állás, várakozás a beszállásra, a repülőgéphez privát sofőr viszi az utast, vagy akár helikopter, ha messzebbről érkezik. Ezt több VIP-szolgáltatás tudja, az igazi pluszt az jelenti, hogy akár várhat is a gép a kiemelten fontos utasra pár percet, ezen felül nincs túlfoglalás, nincs telt ház: az iO-val rendelkező utasoknak mindig van fenntartott ülőhely a gépen.

Forrás: Luxury Launches
Kép(ek) forrása: nyitókép: Tayfun CoSkun/Anadolu Agency via Getty Images