Life Fehér Patrik 2023. 09. 12.

Szorult helyzetből menthet meg ez a powerbank

A telefontöltés minden powerbank alapfunkciója, ha ezen felül tud valami extrát, az már jó. A zseblámpa-funkció pedig egy hasznos extra, de nem pótolhatatlan, ez a kütyü viszont adott esetben képes egy egész autót is helyettesíteni, ha bajba kerülsz.

Manapság két eszköz segítségével mindent meg tud oldani az ember: mindenhez elég lehet egy telefon és egy autó. Előbbi gyakorlatilag a világ kapuja, internettel a kezünkben mindennek utánajárhatunk és elintézhetünk. Ha pedig helyet szeretnénk változtatni, ott a négykerekű.

Persze mindkét eszközzel előfordulnak fennakadások: a mobilt például töltőre kell tenni, ha lemerült, és az autót is szervizelni kell olykor. A kocsik akksija is lemerülhet, elég ehhez véletlenül égve hagyni a fényszórókat a motor leállítása után.

A szorult helyzetből általában akkumulátorcserével, illetve egy másik autó segítségével végrehajtott gyorsindítással (bebikázással) kerülhetett ki eddig az ember. Egy ideje azonban már elérhetőek olyan hordozható külső telepek, melyek alig nagyobbak egy hagyományos mobilos powerbanknél, segítségükkel pedig nincs szükség másik autóra.

Az Egyesült Államokban, különösen azok körében, akik gyakrabban “mennek le a térképről”, már terjedőben az ilyen eszközök használata. Az egyik népszerű választás a The Athena névre hallgató powerbank, melynek kapacitása 16 000 mAh. Ezzel nagyjából 4-szer lehet feltölteni teljesen egy átlagos mobilt, varázsereje azonban nem ebben – sőt, nem is a beépített zseblámpában – rejlik, hanem abban,

hogy akár 15-ször is be lehet vele bikázni egy autót.

Szorult helyzetből menthet meg ez a powerbank

A lítium-polimeres apróság akár 1200 A-s áramerősségre is képes, persze csak rövid ideig, de egy autó újraindításához elég egy ilyen löket. Az egész pakk tömege egyébként nem több egy kilónál, ára pedig 139 dollár (50 ezer forint).

Forrás: Uncharted Supply Co.