A Guide idén összesen 75 éttermet ajánl, amelyekből 28 budapesti, 47 pedig vidéki. Ezekből kettő kétcsillagos, hét egycsillagos, hét pedig Bib Gourmand minősítéssel rendelkező étterem – utóbbiak között egy új szereplő található.
Ez a pécsi Morzsa, amely a tavalyi fő válogatásból előrelépve nyerte el a minősítést. Az újhullámos pékség-bisztróban a kenyerek és péksütemények frissen kerülnek ki a kemencéből. Hatan (Anyukám Mondta, Encs; Casa Christa, Balatonszőlős; Kistücsök, Balatonszemes; Macok, Eger; Mór24, Balatonfüred; Sparhelt, Balatonfüred) megtartották a minősítésüket.
A tavaly Michelin Green Star minősítést kapott éttermek idén is megtartották az elismerést, melléjük egy új került. Magyarország új zöldcsillagos étterme, a Villa Kabala kizárólag saját veteményeskertjéből, illetve helyi gazdáktól és beszállítóktól származó terményekkel dolgozik. Maguk állítják elő kenyereiket, lekvárjaikat, sonkáikat és söreiket, emellett exkluzív családi pincészettel is rendelkeznek. A hosszúhetényi Almalomb, a poroszlói Graefl Major Kétútköz, a budapesti Onyx Műhely és a szintén fővárosi Salt maradt zöldcsillagos.
A kiadvány fő szekciójában ebben az évben 59 éttermet soroltak fel, amelyek közül 14 első alkalommal szerepel a válogatásban. Ezek a következők:
A tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand megtartotta két-két Michelin-csillagát 2023-ban. Az egycsillagos éttermek között sem volt változás, a Babel, a Borkonyha Winekitchen, a Costes, az Essência, a Rumour, a Salt és egyetlen vidékiként az esztergomi 42 Restaurant maradt a listán.