Life FIRSTCLASS 2023. 09. 15.

400 milliót fizettek egy padláson talált pulóverért

1,1 millió dollárért (394 millió forint) kelt el az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő báránymintás pulóvere egy New York-i árverésen.

Ez volt a legmagasabb ár, amelyet valaha egy pulóverért fizettek és egyben ez volt Diana hercegnő árverésen legdrágábban elkelt ruhadarabja. A pulcsi kikiáltási árát eredetileg 80 ezer dollárra becsülték. A többnapos online aukció lezárulta előtt egy 15 perces intenzív licitálás során a több mint negyven résztvevő 190 ezer dollárról 1,1 millió dollárra hajtotta fel az árat. A Sotheby’s nem közölte a vásárló kilétét.

A több fehér és egy fekete báránnyal díszített piros pulóvert Lady Diana Spencer, az akkor még trónörökös Károly herceg menyasszonya 1981 nyarán hordta, amivel nagy feltűnést keltett. A hercegnő viselte pulóver egy csapásra felkapottá tette Warm & Wonderful márkát.

A Buckingham-palota a pulóvert visszaküldte a készítőknek, mivel az megsérült. Azt kérték, javítsák meg vagy cseréljék ki, és Diana végül kapott helyette egy másikat. Az eredeti pulóvert, amelyre most licitálni lehet, csak idén márciusban találták meg a Warm & Wonderful tulajdonosainak padlásán. A gyártó a jelenleg is árusít ilyen pulóvert, átszámítva 77 ezer forintért.

Forrás: MTI
Kép(ek) forrása: Getty Images