Life Fehér Patrik 2023. 09. 15.

Világsztárról neveztek el egy pókfajt

Tom Hardy neve immár örökre összeforrott Venom karakterével, köszönhetően egy új pókfajnak, melyet róluk neveztek el.

2018-ban bújt először Eddie Brock oknyomozó riporter szerepébe Tom Hardy brit színész. Karaktere a szuperhősfilm során egy szimbióta uralma alá kerül, így szerez emberfeletti képességeket, és így ölt látványos külsőt is.

Kép: Dave J Hogan/Getty Images

Kép: Dave J Hogan/Getty Images

Ha a Venomius tomhardyi megcsíp, mi nem fogunk szuperhősképességeket szerezni, szerencsére azonban nem veszélyes emberre az újonnan felfedezett pókfaj, mely azért mérget is termel. A menő külső azonban megvan nála: a hátsóján található fekete pöttyök miatt kapta a Tom Hardy-s, venomos nevet az állat, ugyanis a kutatóknak ezt juttatta a látvány eszükbe.

Szuperhősről neveztek el egy pókfajt

Az állattal egyébként mi aligha fogunk találkozni, ugyanis Ausztrália déli részén őshonos. Megtalálható Tasmania szigetén, de a kontinensnyi ország délnyugati felén is elterjedt, ahol kör alakú hálóit építgeti, nap közben pedig selyemből épített rejtekhelyén bújik meg a faágak között.

Azt nem jelenthetjük ki, hogy csak úgy sorjáznak a celebekről elnevezett állatok, de akad a történelemben jó néhány, melyet hírességekről neveztek el. A “keresztszülők” között megtaláljuk többek között Beyoncét, Bob Marley-t, Kate Winsletet, George Bush-t, Károly királyt és Adolf Hitlert is. Idén nem a mostani az első alkalom, hogy világsztárról neveznek el egy újonnan felfedezett állatot. Nemrég Harrison Ford részesült hasonló megtiszteltetésben:

Forrás: Mirror
Kép(ek) forrása: Evolutionary Systematics, Nyitókép: Getty Images