Style Fehér Patrik 2023. 08. 18.

Kígyót neveztek el Harrison Fordról

Indiana Jones ugyan ki nem állhatta a kígyókat, az őt alakító színész azonban megtiszteltetésnek veszi ezt.

Indiana Jonesnak gyakorlatilag a kígyók jelentették a kriptonitját, a kalandor-kincsvadász ki nem állhatta a láb nélkül csúszkáló állatokat. A karaktert alakító színésznek, Harrison Fordnak nincs ekkora baja a hüllőkkel, sőt,

egy új fajt most róla neveztek el.

A perui Otishi Nemzeti Parkban 2022 májusában talált, 40,7 cm hosszú hím sárga és barna színű volt, fekete foltokkal és hassal. Az addig ismeretlen, emberre ártalmatlan Tachymenoides harrisonfordi egyfajta tisztelgés is a színész előtt, aki évtizedek óta támogatja a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységeket. “Ezt a fajt Harrison Fordnak, színésznek és természetvédőnek ajánljuk a Conservation Internationalért végzett munkája elismeréseként” – fogalmaz a publikáció, melyben bemutatják az állatot.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Conservation International (@conservationorg) által megosztott bejegyzés

Ezek a tudósok mindig fura lényeket neveznek el rólam, olyanokat, melyek megijesztik a gyerekeket

– fogalmazott a hír hallatán Ford, hozzátéve, hogy természetesen megtiszteltetésnek veszi ezt. “Ez egy emlékeztető, hogy még rengeteget kell tanulnunk a világunkról, mi, emberek pedig csak egy kis részei vagyunk a lehetetlenül széles bioszférának.”

A 81 éves színészről korábban már elneveztek egy kaliforniai pókot (Calponia harrisonfordi) és egy hangyafajt (Pheidole harrisonfordi) is.

Forrás: IFLScience
Kép(ek) forrása: Max Cisotti/Dave Benett/WireImage - Getty Images