Life Erdős Norbert 2023. 09. 20.

Ezért lesz nagyon jó neked, ha minden reggelt vízzel indítasz

Manapság annyira pörög az életünk, hogy sokszor nem érünk rá olyan "aprósággal" foglalkozni, mint a megfelelő mennyiségű vízivás, pláne ébredés után nem. Pedig akkor lenne a legfontosabb, mutatjuk is, hogy miért.

Amikor reggel felébredsz, a szervezeted szinte azonnal vizet kíván, ezért ne állj ellen, ragadj meg egy jó nagy pohár vizet és küldd le. Az a legjobb, ha már éjszaka odakészíted az ágy mellé a vizet, így reggel azonnal meg tudod inni. De miért fontos ez?

1.- Azonnal segít rehidratálni a szervezetet

Hat-nyolc óra alvás hosszú idő vízfogyasztás nélkül. Ha rögtön ébredés után megiszol 3-5 deciliter vizet, az jó módszer a szervezet gyors rehidratálására. Plusz segít az alsó bélszakasz átmozgatásában, hogy a reggeli rutin is meglegyen…

2. Növeli az éberségi szintet

A fáradtság és a kimerültség a fő szirénái annak, hogy dehidratált vagy. Ha az első dolgod reggel a víz, az munkára kész állapotba hoz és fokozza az éberséget. Adj egy esélyt a víznek a kávé vagy erősebb tea előtt (esetleg helyett), hogy beindítsd a napodat. A víz serkentheti a vörösvértestek termelődését a szervezetben, így több oxigén jut a vérbe, ami jó kis löket egy korai kelésnél.

A víz fontos!

Az emberi test több mint 50%-a vízből áll, ezért fontos, hogy frissen és feltöltve tartsuk, enélkül a szervezetünk nem működik megfelelően. Ne feledd, hogy ha szervezeted vízigényét nem teljesíted, annak különböző rövid és hosszú távú egészségügyi következményei vannak. Ízületi gyulladás, migrén, szívizom vérellátási elégtelensége , vastagbélgyulladás, rossz emésztés, magas vérnyomás, elhízás, aranyér, mellrák, tüdőtuberkulózis, vesekő, arcüreggyulladás és a legrosszabb esetben méhrák.

3. Segít feltölteni az agyad

Az agyunk több mint 70%-ban vízből áll, így a folyamatos folyadékpótlás segít fenntartani az optimális agyműködést. Ha nem vagy megfelelően hidratált, az agyad kevesebb üzemanyaggal működik és kimerültnek érezed magad, vagy nagyon ingadozó lehet a hangulatod. Ez hosszútávon a memória és az agyi teljesítmény jelentős csökkenéséhez vezethet.

4. Segíthet a betegségek leküzdésében, erősíti az immunrendszert

Az éhgyomorra történő vízivás segít egyensúlyba hozni az immunrendszert, ennek a pozitív hatása pedig az, hogy kevesebbszer leszel beteg.

Ezért lesz nagyon jó neked, ha minden reggelt vízzel indítasz

5. Méregtelenít

Néhány pohár víz reggel segít eltávolítani az összes méreganyagot, amely az éjszaka folyamán elraktározódott a szervezetben. Amint vizet iszol, serken a vese és a bélmozgás és azonnal megindul a méreganyagok kiválasztása.

6. A bőrödnek is nagyon fontos

A dehidratáltság biztos jelei a bőrödön megjelenő ráncok, a sötét foltok a bőr mélyebb pórusain, főleg a szem környékén. Ha már a nap kezdetén, rendszeresen hidratálunk, akkor jó esély van rá, hogy egész nap feszes marad a bőrünk, kevesebb ráncuk lesz és nem tűnűnk kialvatlannak.

 

7. A reggeli vízivás elősegíti a haj növekedését is

Lehet, hogy nem hiszed és nem is veszed észre, de ha szokásoddá teszed, hogy reggel első dolgod lesz éhgyomorra vizet inni, az nagyban befolyásolja  a hajad állapotát. A haj gyökerei szárazak, maga a haj érdes és töredezett lesz, ha nincs elegendő víz a szervezetben. Ráadásul a vízre azért is szükség van, hogy a vitaminokat elszállítsa a testünk különböző részeire, így hajunkhoz is.

 Szóval ha jó akarsz magadnak, akkor minden reggel guríts le egy jó nagy pohár vizet, és hidd el, hamar meg fogod köszönni ezt a néhány tanácsot.