Life Kovács Miklós 2023. 09. 20.

Különleges étcsokoládéval készült Budapest desszertje

A Sugar Design Cukrászda feketeribizlis-tonkababos-feketeszezámos süteménye lett idén Budapest desszertje.

A sütemény alul feketeszezámos piskóta, amelyet a feketeribizlis puha zselével töltöttek be, erre tonkababos, áfonyás feketeribiszke mousse került belga étcsokoládé ganache-sal és ropogós krokantpralinéval.

A zsűrizés anonim módon zajlott, a bírálók is csak a pontszámok összesítése után ismerték meg a győztes kilétét. A zsűri által kiválasztott sütemény hagyományosan az Édes Napokon debütál minden évben, így a készítők rögtön visszajelzést is kaphatnak a fogyasztóktól.

Különleges étcsokoládéval készült Budapest desszertje

Horváth Eszter, a Sugar Design Cukrászda tulajdonosa elmondta, hogy a cukrászverseny 2022-es győztese által választott idei két kötelező alapanyag a feketeribizli és a tonkabab volt.

A tulajdonos kiemelte a desszerthez felhasznált, 65 százalékos kakaótartalmú, különleges bio étcsokoládét, amely Madagaszkár északi részén, tamarindfák között termesztett kakaóbabokból készül, és egyedülállóan gyümölcsös ízjegyekkel rendelkezik.

Forrás: turizmus.com
Kép(ek) forrása: MTI/Lakatos Péter