A CSWWC, vagyis a Champagne & Sparkling Wine World Championships az egyik legnagyobb és legszigorúbb nemzetközi verseny, ahol kizárólag pezsgőket értékelnek. Idén tizedik alkalommal rendezték meg, a mezőny pedig rendkívül erős volt, idén csaknem 1000 pezsgőt neveztek, a legtöbbet természetesen Franciaországból és Olaszországból.
A világ 19 országából indultak pezsgőkészítő műhelyek a megmérettetésen,ahol három zsűritag, a brit Tom Stevenson, a finn Essi Avellan és a magyar Márkus György tizenegy napon keresztül bírálták a beérkezett tételeket.
Hanusz Ádám, a Sauska budafoki pezsgőpince szakmai vezetője így látja: “Két érdekes karaktert díjazott tőlünk idén a zsüri. Tudtuk, hogy a brut magnumunk mindig tud újat mutatni komplexitásban és eleganciában, ennek titka a non-vintage tételek esetében a reserve bor, melyre kiemelt figyelmet fordítunk. 2016-os extra brut pezsgőnk pedig hatalmas visszaigazolás, elsősorban Tokaj-Hegyalja számára,hiszen ez a pezsgő kizárólag őshonos fajtákból, furmintól és hárslevelűből áll.”