Life Fehér Patrik 2023. 09. 22.

Luxusórát tervezett Lewis Hamilton

A Forma-1 hétszeres világbajnoka is beleszólt, hogyan nézzen ki az IWC új órája, melyből egészen kevés példány készül.

Lewis Hamilton nevét mindenki ismeri a világon, ő a Forma-1 történelmének valaha volt legsikeresebb pilótája. Nem csak erről ismert azonban a Mercedes brit versenyzője: jellegzetes egyéni stílussal rendelkezik, melynek egyfelől hétvégéről hétvégére hangot ad megjelenésével és öltözködésével, másrészt divatmárkákkal is együtt dolgozik.

Luxusórát tervezett Lewis Hamilton

Nem meglepő, hogy a svájci óragyártó, az IWC (IWC International Watch Co. AG), melynek Hamilton egyébként is márkanagykövete, felkérte a versenyzőt, hogy ne csak hordja az órákat, de segítsen egynek a megtervezésében. A brit csatlakozott Christian Knoophoz, az IWC dizájnfőnökéhez és csapatához, és megalkották a nem rövid nevű Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph Lewis Hamiltont.

Luxusórát tervezett Lewis Hamilton

A 43,5 mm átmérőjű óra tokja platinából készült, a zafírüveg mögött lévő zöldeskék számlapján pedig 12 gyémánt foglal helyet, melyek körbeveszik Hamilton logóját. Textilszíj jár az órához, a számlapéhoz hasonló árnyalatban. A pontosságról itt is tourbillon gondoskodik, melyre 6 óránál rálátni.

Az óra egyébként egy kronográf, azaz van időmérő funkciója is, járástartaléka pedig 68 óra. Szerkezetében találhatóak aranyozott alkatrészek – ez ritkaság, az IWC például 1993 óta most először csinált ilyen órát.Luxusórát tervezett Lewis Hamilton

Hamilton korábban 2014-ben és 2019-ben is dolgozott már közösen az IWC-vel, így ez a fajta munka nem volt ismeretlen a számára. Az új termékből mindössze 44 darab készül, ez is utalás a hétszeres világbajnokra, ugyanis ezzel a rajtszámmal versenyez a Forma-1-ben. Az erősen limitált darabszám ellenére nem biztos, hogy tömegek kapkodnak majd az óráért, a 150 ezer svájci frankos (60,1 millió forintos) ár erősen rostálhatja a valódi érdeklődőket.

Forrás: IWC