Life Fehér Patrik 2023. 10. 03.

Film készül a tragikus sorsú tengeralattjáróról

Már a címe is megvan annak az alkotásnak, mely feldolgozza az OceanGate Titan tengeralattjárójának katasztrófáját.

A júniusi hónap második fele másról sem szólt, mint az OceanGate Titan nevű tengeralattjárójáról és annak katasztrófájáról. A kapszulával június 18-án szakadt meg a kapcsolat, miközben a fedélzeten a kapitány és egyben cégvezér Stockton Rush, illetve rajta kívül még négy ember haladt a Titanic maradványai felé egy expedíció keretében. Végül június 22-én már csak a roncsokra bukkantak rá, a lent lévőknek esélye sem volt a túlélésre.

Nemrég már bejelentették, hogy az eseményekről dokusorozatot készítenek, azonban most kiderült, hogy ugyanaz a cég készít egy játékfilmet is. A projektek mögött a MindRiot Entertainment áll, és mindkét alkotás a Salvaged nevet viseli majd.

A projektben a produkciós cég írói mellett E. Brian Dobbins producer (Feketék fehéren c. sorozat) vehet részt a Deadline információi szerint. A film a tervek szerint az ötnapos eseménysorozatot, valamint az azt megelőző és az azt követő időszakot is fedi majd. “Csak az igazság számít, a világnak pedig mindig joga van tudni az igazságot, és nem azt a nyálas csalit, amit letolnak a torkunkon azok, akik az öt perc hírnevüket keresik. Az élet nem fekete vagy fehér, hanem összetett, vannak nüanszok. Mindig vannak nüanszok” – fogalmazott Jonathan Keasey, az egyik író.

Forrás: Deadline
Kép(ek) forrása: David L. Ryan/The Boston Globe via Getty Images