Life Támogatott tartalom 2023. 10. 05.

Ezt tedd, ha sokáig élveznéd az életet

A kötelességek, a sárga csekkek, valamint a magánéleti, vagy munkahelyi problémák sokszor hosszabb-rövidebb időre borússá tehetik a mindennapokat. Összeszedtünk most néhány jótanácsot, hogy inkább az élet napos oldalát lásd. A „well being” manapság nagyon népszerű kifejezés, de kevesen vannak tisztában a jelentéstartalmával. A „jó életről” alkotott nézetek átalakulóban vannak. 10-20 éve még a nemzetközi vitákban […]

A kötelességek, a sárga csekkek, valamint a magánéleti, vagy munkahelyi problémák sokszor hosszabb-rövidebb időre borússá tehetik a mindennapokat. Összeszedtünk most néhány jótanácsot, hogy inkább az élet napos oldalát lásd.

A „well being” manapság nagyon népszerű kifejezés, de kevesen vannak tisztában a jelentéstartalmával. A „jó életről” alkotott nézetek átalakulóban vannak. 10-20 éve még a nemzetközi vitákban a „wealth”, vagy „welfare” szó használata volt jellemző, amely elsősorban anyagi jóletét, pénzt, így például a kertes ház, vagy személyautó birtoklását és/vagy egy jól feltöltött bankszámlát jelentett. Általános volt az a vélekedés, hogy csak az lehet boldog, aki gazdag.

Ma már tudományosan is bizonyított, hogy az anyagi jólétnek nincs, vagy nem feltétlenül van szoros kapcsolata a boldogsággal, a jólléttel. Sok kutatás szerint a valódi boldogságot globálisan mérve és az eredményeket összehasonlítva a tömegesen boldogabb emberek nem a jómódú államokban élnek. A jóllét sokkal inkább örömöt, biztonságot, egészséget, közösségeket takar. A kiegyensúlyozott és boldog élet megteremtéséhez pedig jól jöhetnek ezek a tanácsok.

  1. Legyél mindig pozitív!

Ha valaki úgy indítja a napját, hogy ma minden jól fog alakulni, akkor úgy is fog történni, mert a bennünk megfogalmazott vágy előbb-utóbb találkozik a külső kapcsolati elemekkel, és minden a legjobb helyen lesz. A pozitív életszemlélet lehetővé teszi, hogy még a legrosszabb napodban is találj valamilyen értékelhető dolgot. Ez pedig hozzásegít a folyamatos szellemi és lelki építkezéshez.

  1. Segíts másokon!

Az önzetlen segítség nyújtása különösen jó hatással van az ember lelkiállapotára. Ezen a téren nincs előírás, a legkisebb segítség is sokat jelent, és garantáltan feldobja a napodat. A másoktól érkező kedves szó vagy mosoly olyan dolog, amit nem lehet pótolni. Segítsd felrakni egy néni csomagját a buszra, adj elsőbbséget olyankor, amikor egyébként nem kellene, mosolyogj rá egy eladóra! Hidd el, ezek a dolgok a te napodat is szebbé fogják tenni!

Ezt tedd, ha sokáig élveznéd az életet

  1. A mindennapi tanulás öröme

Az agyunk akkor marad sokáig friss, ha rendszeresen eddzük. Erre jó eszköz lehet a tanulás, tehát ha van rá időd és lehetőséged, szerezz új ismereteket! A megszerzett tudás tágítja a látókörödet, ami segít érvényesülni abban a szegmensben, amelyben dolgozol. Amíg képes vagy haladni a korral, a trendekkel, addig fiatalos maradsz.

  1. A gondoskodás öröme

Ez a pont nagyon hasonló, mint a mások megsegítésének fontossága. De azért picit másról van szó. A gondoskodás öröme nem csak a szülők kiváltsága. Ha beszerzel egy házi- vagy akár haszonállatot, esetleg egy növényt, sok örömmel fog feltölteni, ahogyan gondoskodhatsz a mindennapi szükségleteikről. Még egy rózsa is meghálálja a gondoskodást, a levelek és az elszáradt bimbók lemetszését. A kedvező állapot fenntartása pedig erőfeszítésbe kerül, ami ki is kapcsolja az agyadat a mindennapi mókuskerékből.

Ezt tedd, ha sokáig élveznéd az életet

  1. Ne tedd azt, amihez nincs kedved!

A szabadidődben válogasd meg, mivel foglalkozol, és lehetőleg ne tegyél semmi olyat, amihez nincs kedved! Nincsen rózsa tövis nélkül, ez tény, nem lehet a munka mindig a kedvedre való, de legalább akkor törődj a vágyaiddal és a kívánságaiddal, amikor kilépsz a munkahely ajtaján! Ha valamit mégis kényszer hatására tennél meg szabadidődben, az minden bizonnyal negatív hatással lesz az aznapi hangulatodra. Később pedig akár az egész életedre is kihathat.

Néhány egyszerű dolog betartásával sokat tehetsz a jóllétedért és a boldogságodért!  Tedd meg őket minden nap!

HIRDETÉS

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Kép(ek) forrása: Pixabay.com