A világban leginkább sárkánygyümölcsként emlegetik a pitaját, egy fehér, vörös vagy lila húsú, sokmagvas, finoman savanykás ízű gyümölcsöt. Népszerűsége nálunk még nem mondható hatalmasnak, azonban Ázsiában kedvelt étel.
Szerte a világon termesztik, azonban az ősszel beérő gyümölcsök első számú exportőre Kína, ahol bizonyos gazdák mindent bevetnek, hogy a lehető legtöbb és legfinomabb gyümölcsök náluk nőjenek.
Mint minden növénynél, a kulcs itt is a fotoszintézis. Hogy a sárkánygyümölcsök minden versenytársénál jobbak legyenek, Kuangszi tartományban
A földek messziről rendkívül látványosak, számos helyen fényben úszik a táj a tartományban. A különleges mezőgazdasági eljárás turistákat is vonz a környékre, néhány magasabb ponton kisebb kilátók is épültek, ahonnan sötétedés után gyönyörködni lehet a pitajagazdaságokban akár már februártól egészen az őszi betakarításig.