Life Kovács Miklós 2023. 10. 16.

55 ezer forintba kerül két sör a Teslánál, de korsó is jár hozzá

A Tesla marketinggépezete ismét mozgásba lendült, és a hamarosan érkező Cybertruck örömére új sörcsomagot dobtak piacra - borsos áron, de egyedi kivitelben.

A szeszes italok és a Tesla kapcsolata nem ma kezdődött. Volt már limitált szériás Tesla Tequila villám alakú üvegben, de a sör sem újdonság, 2023 elején a berlini Gigafactory megnyitójára készítettek egy eresztést, ami a német sörgyártás előtt tisztelgett. 

A Cybertruck stílusát akarták összehozni az ötszáz éves bajor tisztasági törvénnyel. Így ez az ital tényleg konzervatív darab, egy átlagos pilseni típusú, 5 százalékos ABV-értékű sör, malátából, Cyberhops elnevezésű komlóból, vízből és sörélesztőből. 

Az új csomag viszont más mint az első Tesla-féle sör, a Gigabier, ebbe 7%-os alkoholtartalmú világos sör került, amit a kaliforniai Buzzrock Brewing főzde készít. A gyártó közleménye “világos lager sörként” (Helles Laer) írja le, európai Saaz- és Hallertau Mittlefruh-komlóval, amelyet gyógynövényes és fűszeres jegyek, valamint figyelemre méltó tea- és citrusaromái hangsúlyoznak ki.

Az igazi érdekesség, ami gyűjtői darabbá emeli a készletet, a két mattfekete kerámiakorsó, melyeket CyberSteins névre keresztelt a Tesla. Ezek is a Cybertruck futurisztikus formáját utánozzák, azt, hogy megérnek-e 55 ezer forintnak megfelelő összeget két 0,33-as sör társaságában, mindenki maga döntheti el, a rajongók valószínűleg úgyis lecsapnak majd a limitált széria összes darabjára.

Forrás: Yahoo.com
Kép(ek) forrása: Tesla