Az arabica kávékivonattal és több mint negyven különböző gyógynövényből készülő, tölgyfahordóban érlelt Unicum Barista három éve mutatkozott be. Most önállóan is elérhetővé válik a kávémix egyik alkotóeleme a Component kávé: a pörkölés eredményeként telt étcsokoládéíz jellemzi, míg lecsengésében aszalt gyümölcsös jegyeket érezni.
A Bányai Coffee Research farm Costa Rica Lourdes völgyében húzódik 1450 méterrel a tengerszint felett. A kávét a szigetországban tradicionális és munkaigényes „Honey” módszerrel dolgozzák fel: a szüret után meghagyják a babokon található cukorban és ásványi anyagokban gazdag nedves filmréteget, és a teljes száradásig naponta többször átforgatják a szemeket.
A Component szemes kávéként és kapszulás kiadásban október 31-ig kizárólag az Unicum mintaboltjában és webshopjában kapható, november 1-től kereskedelmi forgalomban szélesebb körben is elérhető.