Life Fehér Patrik 2023. 10. 24.

Emberi vérrel hűtik ezt a számítógépet

A bizarr számítógéppel egy nemes cselekedetre szeretné ösztönözni a gamereket egy játék kiadója.

Idén nyáron jelent meg a népszerű Diablo-széria negyedik része, az online szerepjátékkal rendkívül sokan játszanak azóta is. A pokoli környezetben nemrég indult el a Season of Blood (A vér időszaka) nevű játékszakasz, melynek keretében új küldetésekkel találkozhatnak a játékosok, valamint a legfőbb ellenségek is megújulnak a játék végén.

Ezzel párhuzamosan a Diablo IV kiadója, a Blizzard egy meghökkentő kimenetelű akciót is indított:

kisorsolnak egy olyan gamer PC-t, melyet emberi vért is tartalmazó folyadék hűt.

Emberi vérrel hűtik ezt a számítógépet

Ehhez persze áldozatot is kell hozniuk azoknak a játékosoknak, akik egy ilyen bizarr számítógépre vágynak. Ha már a játékban úgyis vérszezon van, arra ösztönöznek mindenkit, hogy adjon vért az Egyesült Államokban. A véradás mindenkinek megéri: egyfelől az egészségügynek, másfelől a játékosoknak is, akiknek azt a célt tűzték ki, hogy összesen 666 quart (630 liter) vért adjanak november 20-ig.

A pokoli mértékű véradás szintjét folyamatosan monitorozzák a Blizzardnál azzal, hogy arra kérik a véradókat, töltsék fel oldalukra az orvosi igazolást. Ezek az emberek játékbeli ajándékokban (fegyverek, páncélzatok) részesülnek a kiírt cél harmadának, kétharmadának és teljes egészének teljesülésekor.

A jutalom 66%-os teljesítésnél

A jutalom 66%-os teljesítésnél

A véradás remek ütemben halad, öt nap alatt a harmada már meg is lett a 666 quartnak. Ha összegyűlik a vérmennyiség, kisorsolják a vörösbe és feketébe öltöztetett, alsó hangon is 1,2 millió forintot érő számítógépet, melynek a specifikációi is ismertek: NVIDIA GeForce RTX 4090 grafikus kártya, Intel Core i9 CPU, 64GB DDR5 RAM, 3 TB SSD-tárhely és a Quantum Vector GPU Waterblock, benne a hűtőfolyadékként funkcionáló vérrel.

Forrás: Blizzard
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images