Life Kovács Miklós 2023. 10. 25.

Okosóra helyett itt a csuklóra tekerhető mobil

A Lenovo régi ötletét porolta le a Motorola márkával, finomítva, átgondolva mutatták be a csuklóra tekerhető hajlékony mobil koncepcióját.

Még a félbehajtható telefonokat sem szoktuk meg, a Lenovo máris továbblépne, és egy kígyóként tekergethető készüléket dobna piacra a Motorolával (utóbbi van előbbi tulajdonában). 

A vállalat Motorola Mobility részlege a Lenovo Tech World rendezvényen mutatja be a prototípust. Az okostelefon rugalmas kijelzővel rendelkezik, amely nem csak egy ponton hajlítható, így lehetővé teszi a tekercselést, a göndörítést.

Okosóra helyett itt a csuklóra tekerhető mobil

A bemutatón kiderült, hogy a kínai cég ezzel a modellel többet kínál egy gigantikus karóránál. A Lenovo “adaptív kijelzős” okostelefonnak nevezte el a koncepciót, amely az igényektől függően különböző formákra alakítható. Ami a specifikációkat illeti, a szóban forgó készülék egy 6,9 hüvelykes OLED (vagy pOLED) panelt tartalmaz, tekintélyes, FHD+ felbontással.

A készülék képes a csukló köré tekeredni, sátor módban meghajolni, és akár függőlegesen is állni, ha a képernyőnek csak egy kis részét hajtjuk össze, így az emberi interakció számára egy 4,6 hüvelykes képernyőfelület marad szabadon. A prototípus nem félkész, őrült ötletnek tűnik, különösen a szövetszerű hátlappal kiegészítve. 

Okosóra helyett itt a csuklóra tekerhető mobil

Hasznosságát még nehéz a mindennapokban elképzelni, de a hajtogatható mobilokról is hasonlóan gondolkodtak sokan, ma mégis diktálják a trendet, a következő lépcsőfok pedig tényleg a tekergethető kijelző lehet.

Forrás: SlashGear
Kép(ek) forrása: Lenovo