Life Kovács Miklós 2023. 10. 25.

Rút helyre néz az ablak? Itt a megoldás

A mesterségesen generált panoráma nem sci-fi többé, a LiquidView virtuális ablakaival a szomszéd tűzfal helyén akár őserdőt is csodálhatunk.

Űrutazós sci-fi-filmek alapkelléke a szoba, ahová a hónapokig-évekig a fekete semmiben lebegő űrhajósok elvonulnak feltöltődni. Itt általában virtuálisan generált térben élik át a földi élet apró örömeit, az illúziót kivetítőt generálják.

Bő húsz éve ezt még nem tudták megfizethető és élvezhető, sorozatgyártásban elérhető csomagba pakolni a mérnökök. 2023-ra viszont megérett az idő, már vannak ablakpótló képernyők, amelyek hitelesen verik át az agyunkat. 

Rút helyre néz az ablak? Itt a megoldás

A LiquidView virtuális ablakot csak fel kell helyezni a kiválasztott falra, áram és wifijel megléte esetén használható time-lapse videó, napszaktól függően változó tájkép vagy akár csak a párizsi Eiffel-torony megjelenítésére. Minden rendszerrel jár hozzáférés a LiquidView tartalomkönyvtárához, amely okostelefonon keresztül vezérelhető.

Rút helyre néz az ablak? Itt a megoldás

A LiquidView tartalomkönyvtárban található videókat a cég állítása szerint a National Geographic természetfilmjeinek szintjét hozó operatőrök készítették profi filmes kamerákkal, 24 órán keresztül. A felvételek egy teljes napot ölelnek fel, 8K-minőségben készültek, a rögzített látványt pedig a nap folyamán véletlenszerűen megjelenő fotórealisztikus tartalmakkal egészítik ki.

Az ár viszont borsos. Egy panel ára 25 000 dollár (9 millió forint), a három tagból álló rendszerért pedig 100 000 dollárt (36 millió forint) kérnek. Ha egy egész lakás ablakait akarnánk ezzel kiváltani, akkor lehet jobban járunk egy lakókocsival, azzal ugyanis bármikor újabb elképesztő panorámára ébredhetünk, ráadásul valódiakra.

Forrás: TechEBlog
Kép(ek) forrása: LiquidView