Life Fehér Patrik 2023. 10. 26.

Alkoholmentes tequilát készített Lewis Hamilton

Formabontó ital a Forma-1 hétszeres világbajnokától.

Lewis Hamilton több átlagos Forma-1-es pilótánál, és ezt nem csupán a sportban elért sikerei miatt mondhatjuk, a brit autóversenyző igen aktív a versenypályán kívül is. Szerepelt már hollywoodi filmben, készített zenét is Christina Aguleirával, vegán éttermet nyitott, ruhákat és órákat tervez, most pedig az italbizniszbe is beszállt.

Hamilton egy mexikói szeszfőzdével, a Casa Lumbréval állt össze, közösen pedig elkészítették az Almave névre hallgató, kékagávé-alapú italt, mely hozza mindazt, amit egy tequilától megkap az ember, leszámítva az alkoholtartalmat.

Alkoholmentes tequilát készített Lewis Hamilton

A bejelentés kapcsán kiderült, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok egyik kedvenc itala a tequila, azonban értelemszerűen nem mindig fogyaszthatja. A piacon vannak ugyan alkoholmentes verziók, azonban így is láttak lehetőséget a termékben. “Hatalmas a vágy a minőségi alternatívák iránt” – fogalmazott Hamilton a hivatalos közleményben.

Margaritaként szervírozva

Margaritaként szervírozva

Az Almave különlegessége egyébként, hogy ez az eddigi egyetlen tequilapótlék, melyben tényleg megtalálható a kék agávé, a készítés folyamán egyedül az erjesztés maradt ki a lépések közül, így marad alkoholmentes az ital.

Balra a Blanco, jobbra az Ámbar változat

Balra a Blanco, jobbra az Ámbar változat

A cégben Hamilton tulajdonosként is jelen van, a mai nap, október 26. pedig biztosan emlékezetes lesz neki, ugyanis a Mexikóvárosi Nagydíj nulladik napján el is kezdődik az italok értékesítése online. A boltok polcaira 2024-ben eljutó, 700 ml-es kiszerelésű különlegességet két verzióban lehet megvenni: a sötétebb Ámbar 40 dolláros áron indul, a világos Blancót 36-ért árulják (átszámítva 14 600, illetve 13 100 forint).

Forrás: Almave