Life Fehér Patrik 2023. 10. 26.

Ezek a legnépszerűbb halloweeni jelmezek idén

Sokan már a nyáron megjósolták, mi lesz az idei halloween sztárjelmeze, a Google adatai pedig alá is támasztják az előrejelzéseket. Mutatjuk, melyek 2023 legnépszerűbb maskarái!

A halloween már nem mondható kizárólag angolszász ünnepnek, világszerte – így nálunk is – egyre többen öltenek vicces vagy félelmetes ruhát, hogy bulizzanak egy jót vagy épp jelmezversenyen vegyenek részt vele. A maskarák terén mindig vannak klasszikus darabok, de rendre előfordulnak olyanok is, melyek valamilyen aktuális esemény miatt válnak felkapottá egy-egy évben.

A Google többéves hagyományát folytatva idén is összeállította az amerikai keresési trendek elemzésével, hogy melyek a legnépszerűbb halloweeni jelmezek. Az első helyezett öltözéket sokan már a nyáron megtippelték, így nem is okozott nagy meglepetést:

2023-ban ellephetik a Barbie-babák a halloweeni bulikat,

hála a film óriási sikerének.

A második helyre egy hagyományosabb jelmez, a hercegnő fért fel, azonban a filmes világ visszaköszön a harmadik helyen Pókember személyében – tegyük hozzá, a szuperhős lassan klasszikus darabnak is mondható. A hatodik helyre felérő Wednesday Addamsről azonban ugyanez már nem mondható el, a tavaly novemberben Netflixen megjelenő sorozat hatása majd’ egy év múlva is tetten érhető.

A 2023-as halloween legnépszerűbb jelmezei

1. Barbie
2. hercegnő
3. Pókember
4. boszorkány
5. tündér
6. Wednesday Addams
7. dinoszaurusz
8. cowboy
9. nindzsa
10. nyuszi

Te beöltözöl halloweenkor? Ha igen, mi leszel? Írd meg nekünk!

Forrás: Google Trends
Kép(ek) forrása: Costfoto/NurPhoto via Getty Images