Life Erdős Norbert 2023. 11. 14.

Ennyi testmozgás kell, hogy a csajod elégedett legyen az ágyban

A kék pirula helyett elég egy kis edzés és máris újra bevetheted az ezredest, ha gondok vannak öv alatt. És ezt most egy tudományos kísérlet is alátámasztja.

Ha gondok vannak az ágyban, és valami sokkal költséghatékonyabb javulást szeretnél elérni, mintha potencianövelő tablettákért fizetnél, akkor van egy jó hírünk. Pontosabban nem nekünk, hanem a The Journal of Sexual Medicine kiadványnak, amelyben az alábbi tanulmány jelent meg.

A kutatás szerint már heti 3×30 perc testmozgás is érezhető javulást hoz a merevedési zavarral küszködő férfiak életében.

A vizsgálatok során 11 korábbi tanulmányt néztek át, amelynek összesen 1147 résztvevője volt. Valamennyi kísérlet random és kontrollcsoportos volt. A kutatásokból kiderült, hogy már heti háromszor harminc perc séta vagy bringázás is remek hatással van az érintettek férfiasságára. A dolog testtömegtől függetlenül működött, és az egészségi állapot, valamint gyógyszerek szedése sem befolyásolta.

A legnagyobb mértékű javulás azoknál következett be, akik komolyabb merevedési zavarban szenvedtek. A javulás hátterében az állhat, hogy a mozgás alapesetben is javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást, és az elhízást is megelőzi – ezek pedig mind-mind a merevedési zavar kockázati tényezői.

A tanulmány arra is rávilágított, hogy ez a heti néhány perc testmozgás ugyanolyan hatással van a szervezetre, mint a különböző gyógyszeres kezelések (Viagra és társai).

Forrás: Oxford Academic, The Journal of Sexual Medicine
Kép(ek) forrása: Getty Images