Life Fehér Patrik 2023. 11. 16.

5 alternatív úti cél, ahol nincs tömeg

Te sem szereted a tömegturizmust? Mutatunk öt olyan helyet a világon, ahol nagyon hasonló élményben lehet részed, mint a legnépszerűbb desztinációknál - leszámítva az embertömeget.

Egyre nagyobb gondot okoz, hogy a népszerű látnivalókat egyre többen meg szeretnék tekinteni. Az utazás életünk része lett, és már nem kell különösebben gazdagnak lenni ahhoz, hogy valaki repülőre üljön és egy másik országban landoljon.

A hömpölygő embertömeg igencsak el tudja rontani az élményt, melynek alapvetően a kikapcsolódás lenne a célja. Tudja ezt az utazásközvetítéssel foglalkozó Expedia, akik enyhítésképpen kiadtak egy listát olyan úti célokról, melyek néhány kifejezetten népszerű célpont alternatívái lehetnek. Állításuk szerint ezek a helyek 2024-ben még nem lesznek túlzsúfoltak, ráadásul olcsóbban is megkaphatjuk azt az élményt, mint amit népszerű „ikertestvérük” nyújt. Mutatjuk is közülük a legérdekesebb helyeket!

Szantorini helyett Párosz: ha az Égei-tenger szigetvilágában válogat az ember, nehéz mellélőni, de Párosz különösen jó találatnak mondható. A turisták száma töredéke a Szantorinin tapasztalhatónak, cserébe ugyanolyan gyönyörű a természeti és az épített környezet is.

Szantorini

Szantorini

Párosz

Párosz

Genf helyett Québec City: ez ugyan kis kitérőt jelent a tengerentúlra, de a kanadai város szintén tóparton fekszik, látványos, történelmi jelentőségű óvárosa van, és adott a többnyelvűség is, akárcsak Svájcban. Az Alpok ugyan hiányzik, de cserébe ott a Montgomery Falls vízesése.

Genf

Genf

Québec City

Québec City

Zermatt helyett Szapporo: nem akarunk Svájc-ellenesnek tűnni, gyönyörű síparadicsom Zermatt, de autóval már problémás lehet megközelíteni. Ez nem áll fenn a japán helyszínnél, ami ugyan nincs a szomszédban, de a kiruccanás így össze is köthető egy új kultúra megismerésével. Az 1972-es téli olimpia helyszínén pedig megtalálják a számításaikat a havas sportok szerelmesei.

Zermatt

Zermatt

Szapporó

Szapporo

London helyett Liverpool: oké, a brit főváros örök sláger, de látnivalóból a kikötővárosban sincs kevés: itt található London után a legtöbb múzeum, itt tudhat meg az ember mindent a Beatlesről, na meg itt játszik Szoboszlai Dominik is, akit akár munka közben is megtekinthetünk.

London

London

Liverpool

Liverpool

Lisszabon helyett Palermo: tíz éve robbant be igazán az útikalauzokba a portugál főváros, és stabilizálta is ott a helyét, így gyakorlatilag nincs olyan évszak, amikor nyugiban lehetne sétálgatni a mór kastélyok körül vagy élvezni a tenger látványát, akár a lemenő nappal. Mindezt azonban tudja Szicília legnagyobb városa is – igaz, sütemény helyett itt az osztriga a slágerkaja, de ez már ízlés dolga.

Lisszabon

Lisszabon

Palermo

Palermo

Forrás: Expedia
Kép(ek) forrása: Getty Images