Life Fehér Patrik 2023. 11. 16.

A legjobb karácsonyi vásárok között ajánlják Amerikában a budapestieket

Mind a Vörösmarty téri, mind a Szent István-bazilika előtti vásárról említést tett az amerikai híroldal.

Nemrég a CNN összeállította a legjobb karácsonyi vásárok sorrend nélküli listáját a világ minden tájáról. Tény, hogy az európai helyszínek túlnyomó többségben voltak, de a húszas listára Magyarország, pontosabban Budapest is felfért két legnagyobb vásárával.

A híroldal összegző írásában a Szent István-bazilika előtti, valamint a Vörösmarty téri vásár is megjelenik, kiemelve azok jellegzetességeit. Előbbinél a bazilikára vetített 3D-s fényfestést tartják lenyűgözőnek, hozzátéve, hogy közben 150 bódéban kínálják az árusok portékáikat.

Árus a Szent István-bazilika előtt (Kép: Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Árus a Szent István-bazilika előtt (Kép: Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Vörösmarty tér kapcsán a városközponti elhelyezkedés kap kiemelt figyelmet, valamint az a tény, hogy évente 800 ezer látogatót vonz az ottani karácsonyi vásár. Fő attrakcióként az óriási adventi kalendáriumot említik meg, de dicsérik a „fantasztikus magyar ételeket is”, nevesítve a lángost és a kürtőskalácsot.

Az ünnepi díszbe öltöztetett Vörösmarty tér (Kép: Mehmet Yilmaz/Anadolu Agency/Getty Images)

Az ünnepi díszbe öltöztetett Vörösmarty tér (Kép: Mehmet Yilmaz/Anadolu Agency/Getty Images)

A budapesti karácsonyi vásárok november 17-én nyitnak és január elsejéig várják a látogatókat.

Az ajánlás egyébként első körben a híres bécsi karácsonyi vásárról emlékezett meg, de ajánlotta még többek között a bázelit, a strasbourgit, a brüsszelit és a prágait is Európából. Az öreg kontinensen kívül Szingapúr, Toronto, New York és Chicago ünnepi vásárát is kiemelték.

Forrás: CNN
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images